Więc tak. Pokazałbym jak zrobić wszystko krok po kroku lecz nie mogę pobrać silnika bo strona mi się nie otwiera, (mogę tylko pobrać od wersji 1.7.2) więc wyślę wam gotowe pliki które gdzieś tam znalazłem u siebie. Nie wiem czy będzie działać bo nie mam forge na 1.6.4 (jest potrzebne do wejścia na serwer).
Zaczynamy!
1. Pobierz pliki z serwerem
KLIK
2. Za pomocą winrara lub 7zipa wypakuj folder z plikami gdzie chcesz.
KLIK
3. Otwórz folder który wypakowałeś. Znajdź taki plik
KLIK, otwórz go. Teraz potrzebne będzie hamachi (jak nie masz zainstalowane to zainstaluj i utwórz nową sieć). Kliknij prawym przyciskiem myszy na cyferki nad twoim nickiem a następnie wybierz "Kopiuj adres iPv4"
KILK. W pliku który wcześniej otworzyłeś znajdź linijkę "server-ip=" i tam wklej adres iPv4 który skopiowałeś. Odpal ip i dodaj nowy serwer, a w miejsce ip wklej adres iPv4.
4. Teraz w folderze z serwerem znajdź plik "launch"
KLIK, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz "Edytuj". Teraz powinien on otworzyć ci się w notatniku. Wygląda tak
KLIK. Żółtym kolorem zaznaczyłem miejsce w którym zmieniasz ilość RAM-u z którą ma działać serwer. Nie zmieniany plik ma przypisane 1GB RAM-u. Aby zmienić ilość ramu usuńcie to co na screenie wyróżniłem na żółto i wpiszcie np 2G aby mieć 2 GB RAM-u na serwerze. Jeżeli zmieniłeś ilość RAM-u zapisz plik i go zamknij.
5. Aby włączyć serwer kliknij na plik "launch" dwa razy lewym przyciskiem myszy lub kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz "Otwórz".
6. Powinna wyświetlić ci się taka konsola
KLIK. Jest to konsola serwera i tam możesz sobie wpisywać różne komendy np. dać komuś op. Żeby wyłączyć serwer wpisz w niej "stop" poczekaj aż przestaną wyskakiwać komunikaty i wyłącz konsole krzyżykiem.
7. Mody wgrywasz do folderu mods a pluginy do plugins.
KLIK
8. Ładnie mi podziękuj za to, że poświęciłem swój cenny czas na napisanie tego.