![]() |
Taaaakie tam jawowe. - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Inne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Off-topic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Taaaakie tam jawowe. (/showthread.php?tid=8479) |
Taaaakie tam jawowe. - Hayer - 06-15-2014 Em... Chcę sobie zrobić sky-block "na singlu", tzn. z dropem rud i wgl. Umiem to robić przez Bukkita, dla Chamaczi (lel), by sobie włączyć serwer i kopać dzięki OtherDrops. No ale dalej... Chcę dodać mody... omg jak? W skrócie: Jak zrobić serwer pluginy+mody (hamachi, dla samego siebie)? Jaki silnik? W miarę co po kolei? Z gury dzienkóje wrzystkim, kturzy pomogli mji w tym. RE: Taaaakie tam jawowe. - TheGardenPL - 06-15-2014 Szczerze, polecam ci Spoutcrafta (?) - da się nim wgrać pluginy na singla ;p Tylko co do nazwy nie jestem pewien xd RE: Taaaakie tam jawowe. - GoldenNub - 06-15-2014 Ale do modow nie jest czasem potrzebny tekkit? ![]() RE: Taaaakie tam jawowe. - Frost - 06-15-2014 nie ;p RE: Taaaakie tam jawowe. - xFishu - 06-15-2014 Jak wejdę na kompa to ci wyślę silnik i ci opiszę, ale mody już sam sobie zbieraj. I powiedz jaką wersja RE: Taaaakie tam jawowe. - Hayer - 06-15-2014 1.6.4 ;x Fiszu krul RE: Taaaakie tam jawowe. - xFishu - 06-15-2014 Więc tak. Pokazałbym jak zrobić wszystko krok po kroku lecz nie mogę pobrać silnika bo strona mi się nie otwiera, (mogę tylko pobrać od wersji 1.7.2) więc wyślę wam gotowe pliki które gdzieś tam znalazłem u siebie. Nie wiem czy będzie działać bo nie mam forge na 1.6.4 (jest potrzebne do wejścia na serwer). Zaczynamy! 1. Pobierz pliki z serwerem KLIK 2. Za pomocą winrara lub 7zipa wypakuj folder z plikami gdzie chcesz. KLIK 3. Otwórz folder który wypakowałeś. Znajdź taki plik KLIK, otwórz go. Teraz potrzebne będzie hamachi (jak nie masz zainstalowane to zainstaluj i utwórz nową sieć). Kliknij prawym przyciskiem myszy na cyferki nad twoim nickiem a następnie wybierz "Kopiuj adres iPv4" KILK. W pliku który wcześniej otworzyłeś znajdź linijkę "server-ip=" i tam wklej adres iPv4 który skopiowałeś. Odpal ip i dodaj nowy serwer, a w miejsce ip wklej adres iPv4. 4. Teraz w folderze z serwerem znajdź plik "launch" KLIK, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz "Edytuj". Teraz powinien on otworzyć ci się w notatniku. Wygląda tak KLIK. Żółtym kolorem zaznaczyłem miejsce w którym zmieniasz ilość RAM-u z którą ma działać serwer. Nie zmieniany plik ma przypisane 1GB RAM-u. Aby zmienić ilość ramu usuńcie to co na screenie wyróżniłem na żółto i wpiszcie np 2G aby mieć 2 GB RAM-u na serwerze. Jeżeli zmieniłeś ilość RAM-u zapisz plik i go zamknij. 5. Aby włączyć serwer kliknij na plik "launch" dwa razy lewym przyciskiem myszy lub kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz "Otwórz". 6. Powinna wyświetlić ci się taka konsola KLIK. Jest to konsola serwera i tam możesz sobie wpisywać różne komendy np. dać komuś op. Żeby wyłączyć serwer wpisz w niej "stop" poczekaj aż przestaną wyskakiwać komunikaty i wyłącz konsole krzyżykiem. 7. Mody wgrywasz do folderu mods a pluginy do plugins. KLIK 8. Ładnie mi podziękuj za to, że poświęciłem swój cenny czas na napisanie tego. RE: Taaaakie tam jawowe. - Hayer - 06-15-2014 Dziękuję Ci za Twój cenny poświęcony czas. //Edit //Open //Ref launch nie działa ;/ nie znajduje komendy "java". RE: Taaaakie tam jawowe. - TheGardenPL - 06-15-2014 No to javy nie masz zainstalowanej chyba xd Podaj wersję (javy of course). Chyba że nie rozpoznaje komendy "javac" to wtedy by ci wytłumaczył o co chodzi. "Kopiuj adres iPv4" KILK." BĘDE KILIKAŁ ILE WLEZIE! RE: Taaaakie tam jawowe. - stirante - 06-15-2014 Jave pewnie masz, ale potrzebujesz mieć ścieżkę do niej w zmiennych środowiskowych. Nie chce mi się tłumaczyć więc masz linka. http://www.java.com/pl/download/help/path.xml //szybki edit: Okazuje się że beznadziejnie wyjaśnili to na oficjalnej stronie... Jak już znajdziesz lub utworzysz tą zmienną PATH to ją edytujesz i wpisujesz średnik aby oddzielić od reszty i dopisujesz ścieżkę w stylu C:\Program Files\Java\jre1.8.0_20\bin |