Propozycja
Star 
Witam, mam propozycje aby dodać do sklepiku możliwość zakupu nie wiem jak to dokładnie nazwać zwierzątka/kompana coś takiego jak na Hypixel gotowe zwierzątka ale stworzone z bloków i główek, mopsik, pingwin, żółw, goryl, leniwiec, małpka itp... 

Taki zwierzak/kompan po prostu by za nami podążał i wyglądał. Podążał za nami na działkach, spawnie, surowcowej i netherze.

Czas trwania: na zawsze Edit. lub na Edycję (jeżeli by trwały po tyle ile trwają obecnie).

Cena: 20-30zł w zależności od skomplikowania budowy zwierzątka/kompana.
  Odpowiedz
bez sensu nic to nie zmieni a moze tylko zaszkodzic
  Odpowiedz
Czym zaszkodzić? Czy wszystko musi coś zmieniać. Większość gier ma teraz dodatki kosmetyczne.

Edit.
A to zawsze byłaby dodatkowa opcja zarabiania pieniędzy przez serwer. Od lat tylko dwie rangi, była opcja kupienia XP to ją usunęli i nic nowego nie pojawia się do kupienia aby wesprzeć serwer.
  Odpowiedz
mogloby obciazac serwer
  Odpowiedz
Dlatego stąd ta cena, nie każdy gracz będzie to posiadał. Serwer nie istnieje od wczoraj, i jakby miało obciążyć serwer to nigdzie nie piszę żeby to od razu wprowadzać. Można wpierw przygotować serwer pod coś takiego i dopiero wprowadzić.
  Odpowiedz
(05-24-2024, 06:16)l4mb0 napisał(a): mogloby obciazac serwer

nie powinno obciążyć serwera kiedy jest mały wybór petów, zazwyczaj to byłyby małe zwierzęta jak np. kot, wilk itd. jakby był wybór takich mobów pokroju nie wiem, guardiana albo czegoś jeszcze większego to wtedy się zgodzę, ale małe mobki nie powinny powodować obciążenia, choć kto wie ;p

generalnie kiedyś już proponowałem to cichemu ale nie pamiętam teraz czy z przyczyn serwerowych nie dodał, czy też on nie chciał aczkolwiek wydaje mi się to jako fajna opcja. no nie do końca zgodzę się z ceną, ponieważ jak na dodatek wizualny jakim byłby pets jest za duża, toć już supervip za 11zł daje więcej... 

znalazłem dość przyjemny plugin, ale płatny.. ale no ostateczne zdanie należy do cichego, może i sam by coś zdziałał wyskrobać.
  Odpowiedz
(05-24-2024, 06:40)h3zquu napisał(a):

nie powinno obciążyć serwera kiedy jest mały wybór petów, zazwyczaj to byłyby małe zwierzęta jak np. kot, wilk itd. jakby był wybór takich mobów pokroju nie wiem, guardiana albo czegoś jeszcze większego to wtedy się zgodzę, ale małe mobki nie powinny powodować obciążenia, choć kto wie ;p

generalnie kiedyś już proponowałem to cichemu ale nie pamiętam teraz czy z przyczyn serwerowych nie dodał, czy też on nie chciał aczkolwiek wydaje mi się to jako fajna opcja. no nie do końca zgodzę się z ceną, ponieważ jak na dodatek wizualny jakim byłby pets jest za duża, toć już supervip za 11zł daje więcej... 

znalazłem dość przyjemny plugin, ale płatny.. ale no ostateczne zdanie należy do cichego, może i sam by coś zdziałał wyskrobać.

jemu chodzilo o jakies customowe zwierzeta wiec napisalem o takich customach ze moglby obiazyc
  Odpowiedz
(05-24-2024, 06:55)l4mb0 napisał(a):
(05-24-2024, 06:40)h3zquu napisał(a):

koledze wyzej chodzilo o jakies customowe zwierzeta wiec napisalem o takich customach ze moglby obiazyc
widziałem też plugin na customowe, ale jest do bani.. jak już rozmawiamy o zwierzętach to nie customowych, lecz zwykłych, minecraftowych, bo w tym przypadku kolega którego cytuje ma rację - nie wiemy jak się zachowa serwer gdyby były customowe zwierzęta, dlatego ja jestem zdania, aby to były zwierzęta zwykłe, minecraftowe ale za mniejszą cenę (7zł?)
  Odpowiedz
[Obrazek: LLI4DZo.png][Obrazek: tZPw1Ur.png][Obrazek: 6vEP9XM.png][Obrazek: B9bvtVB.png]

O cos takiego mi chodzilo

Przecież nie trzeba dodawać całego ZOO wystarczy kilka zwierzaków.

I mówię to luźna propozycja, nie trzeba tego dodawać na szybko tylko na spokojnie przetestować, dostosować serwer i dopiero wtedy dodać do sprzedaży.
  Odpowiedz
(05-24-2024, 08:31)xNer0T M napisał(a): [Obrazek: LLI4DZo.png][Obrazek: tZPw1Ur.png][Obrazek: 6vEP9XM.png][Obrazek: B9bvtVB.png]

O cos takiego mi chodzilo

Przecież nie trzeba dodawać całego ZOO wystarczy kilka zwierzaków.

I mówię to luźna propozycja, nie trzeba tego dodawać na szybko tylko na spokojnie przetestować, dostosować serwer i dopiero wtedy dodać do sprzedaży.
takie zwierzęta jak ty chcesz na 100% obciążą serwer. ja ogólnie proponuje zrobienie pestów jako zwierzęta z gry, nie jako futurystyczne jak ty proponujesz, ponieważ nie wiem ile musiałby cichy do maszyny dołożyć (na pewno kwoty trzycyfrowe), ale na 100% nie byłoby to opłacalne. te zwykłe mogą też niby zrobić różnice, ale cichy mógłby je na 100% potestować i wtedy by było wiadome co dalej z tym.

propozycję zostawimy na później, być może w przyszłości ruszymy coś więcej w tej sprawie, bo aktualnie mamy pełno zaległych zmian, które trzeba mimo wszystko wprowadzić, a uważam że petsy nie są propozycją ważną, jak np. zmiany w pracach/skupie/sklepie.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości