01-24-2024, 20:20
jakie są sposoby oprócz lucky blocków na zdobycie tej pięknej ksiegi?
pamiętam że kiedys sie go łowiło ale chyba juz to nie działa
mending
|
01-24-2024, 20:20
jakie są sposoby oprócz lucky blocków na zdobycie tej pięknej ksiegi?
01-24-2024, 20:42
Kiedyś pisałem już od tym więc przekopiuje.
Od wersji mc 1.16 jest coś takiego jak "otwarte wody" i tylko tam łowi się "skarby". Teraz, aby zdobyć łupy ze skarbów, spławik będzie musiał znajdować się na obszarze 5x5x4 wypełnionym wodą , powietrzem lub liliami. Z doświadczenia wiem ze najlepiej zrobić zbiornik z woda i wodorostami A tu z jakiegoś forum opis: When fishing, treasure loot can now only be obtained by fishing in open waters. A fishing location is considered to be open water if the following conditions are met: - There is at least a 5×2×5 area of water beneath the bobber and a 5×2×5 area of air above (for a combined 5×4×5 free area required). - Waterlogged blocks that have no collision, such as signs and coral count as water. However, bubble columns do not - The water is above ground. Edit: Znalazłem jakiś taki mod, niby opisane jest git ale nie testowałem go https://www.curseforge.com/minecraft/mc-...r-detector
01-25-2024, 09:44
(01-24-2024, 20:42)Chrobras napisał(a): Kiedyś pisałem już od tym więc przekopiuje. co do tego, to jest roznica miedzy wypelnieniem kazdego poziomu woda, a wylaniem wody na najwyzszej warstwie i zniszczenie poziomu tak aby zbiornik zostal "zalany". przy tym drugim sposobie zalewania zbiornikow nie dzialaja np. czasteczki babelkow powietrza z magm, w tym windy itp. wiec prawdopodobnie zeby te open water'y dzialaly trzeba uzyc pierwszej metody, czyli zalewanie kazdej warstwy woda.. |