Prościej, szybciej, ale od tego że coś jest prościej to server staje się prostrzy, a im server prostrzy tym nudniejszy. Nad hubem się postarałeś to teraz zajmij się classicem.
Bo żeby był pożądny serwer to trzeba się namęczyć. Jeżeli ci się nie chce to my ci pomożemy xd
Surowcowa niech zostanie!
Poczujcie potęgę kapitalizmu!
ale to nie tak latwo zrobic. jak sobie wyobrazacie 50 czy iles takich pomieszczen (w ziemi) o wymiarach 100x100x100 ? albo moze 50x50x50.
bedzie sie szlo 5min na drugi koniec. a przeciez nie zrobie 50 warpow /piasek, /ziemia itp.
classic jest prostym serwerem, klasycznym - jak to nazwa wskazuje. wedlug mnie powinny byc takie serwery bo niektorzy zaczynaja gre w minecraft, albo wola zwykly survival jak na singlu, tylko ze chca np. pograc z sasiadem, kolega czy kims. no to wchodza i buduja, a dzialki sa po to, by nikt nikomu nic nie zniszczyl, bo kazdy jest smutny i wkurzony jak ktos odkryje czyjas baze i mu ja perfidnie zniszczy.
malo kto sie polapie jak zrobie 5 roznych aren do zabaw, 60 czy iles wykopalisk, rozne parkoury i eventy..
jest classic - prosty serwer, jak sie znudzi to mozna przejsc na skyblock - w powietrzu albo na wodzie, dla odmiany.
a w przerwach mozna grac np. na pvp i biegac z pistoletami.
To czemu pół roku temu na classicu wszyscy nowi ogarniali o co chodzi? No ok... Ale po co 50 warpów? Wystarczy piaskownica, dirtownia i tartak. Chodzi nam o to że po za budową nic nie można zrobić. Jest parkour-można skakać, jest mob arena-można nawalać mobki itp, więc albo ci się chce robić kilkaset serverów parkour, mob arena itp to ok, ale lepiej zamieścić to w 1 miejscu zamiast np w 3
To na spawnie by były teleporty do surowcowej i do tartaku. A kopalnia publiczna by była na spawnie. By się odnawiała. A te działki są brzydko zrobione. Ja grałem na freebuild to dało siępoczuć że sięa sąsiada i się mieszka w ''miasteczku'' bo wszystko ładnie wyglądało. Zamiast jakiś półpłytek były płotki, ludzie Ładnie ozdabiali je i w ogóle A ten classic jest po prostu NUDNY. Ludzie chwile graja i sie nudzą. A arena to jest podstawa na każdym freebuildzie.
Jeszcze podstawą jest pożądny sklep i jobsy. To jest free build
A nie okropnedzialki i spawn na odwal. Taka jest moja opinia i opinia innych. Mozna chociaz by zrobic spawn na surowcowej i tam kolo spawnu maly tartak ktory sie odnawia co 5 min i tyle...