Firent serwer (nazwa robocza) - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Inne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Minecraft - Ogólne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=137) +--- Wątek: Firent serwer (nazwa robocza) (/showthread.php?tid=29731) |
Firent serwer (nazwa robocza) - stirante - 07-27-2017 Hej Od jakiegoś czasu (właściwie to dzisiaj dopiero zacząłem programować to) myślałem o nowym serwerze pvp, który byłby mocno nastawiony na mobilność oraz dynamiczność rozgrywki (żeby się pożegnać z nawalaniem się mieczami, aż w końcu komuś skończą się złote jabłka). Aktualnie stworzyłem dopiero 2 umiejętności do walki:
Wstępnie dodałem też pasek energii (100 punktów) oraz czasy odnowienia każdej umiejętności. Umiejętności będzie się przełączać poprzez klawisze 1 2 3 i 4 a używać się ich będzie wciskając q (wyrzucenie przedmiotu). Aktualnie jest to jeden wielki szkic, ale chciałbym usłyszeć co myślicie o pomyśle, o jego aktualnym wykonaniu (wciąż beta) lub też usłyszeć wasze propozycje zmian/nowych umiejętności. Aktualną wersję serwera można przetestować pod firent.stirante.com Serwer postawiony przez biednego studenta, więc trochę wolny nawet przy jednym graczu ._. Dobra, za dużo się napisałem i pewnie połowa już śpi RE: Firent serwer (nazwa robocza) - Asriel - 07-27-2017 Rozumiem idee. Jeżeli mogę wiedzieć, jaki będzie cel? Zdobywanie punktów za zabicie kogoś, zajmowanie baz / flag, czy będzie to gra drużynowa? Jestem tego ciekaw. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka RE: Firent serwer (nazwa robocza) - xShukkaku - 07-27-2017 DRUGI LOL bedo flesze! Moja propozycja jest taka,zeby zrobic takie cos jak w lolu (bedzie to proste) ukrywanie sie w krzakach = wlazisz do wielkiej trawy masz niewidzialnosc,jak wyjdziesz to sie konczy albo taki skill assasina,ze na moment robisz sie niewidzialny i szybki hehe RE: Firent serwer (nazwa robocza) - stirante - 07-27-2017 (07-27-2017, 23:05)Tails napisał(a): Rozumiem idee. Nie jest jeszcze to ustalone, ale myślę aby zrobić drużyny lub wszyscy na wszystkich (07-27-2017, 23:07)xShukkaku napisał(a): DRUGI LOL Faktycznie, zaczynając to się inspirowałem trochę lolem xD Ale nie zamierzam robić drugiego lola. Co do ukrywania się to może. Ciekawy pomysł, ale czuje, że może nie wypalić w mc. RE: Firent serwer (nazwa robocza) - Asriel - 07-27-2017 Najlepiej będzie jeżeli zrobisz drużynową. Myślę że te umiejętności można by porozdzielać, tworząc klasy. Taki jakby TF2. (Znasz to? ) To taka narazie że tak powiem alpha lub nawet pre-alpha, więc nie będę zbytnio dociekał. Powiem tyle że ma to potencjał, i będę cię czasem odwiedzał, żeby ogólnie zobaczyć jak idą prace. I ja spać nie będę. Bezsenność :c Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka RE: Firent serwer (nazwa robocza) - xShukkaku - 07-27-2017 Beda jakies klasy?np tank assasin strzelec i takie tam no i skoro to MOZE byc gra druzynowa,proponuje zrobic jakas duza mape (cos podobnego do lola) niech to bedzie jakas jedna wielka dzungla,albo bagna RE: Firent serwer (nazwa robocza) - Rumbur - 07-28-2017 A może chest pvp? Firent serwer (nazwa robocza) - Boczek - 07-28-2017 Takie małe pytanko, czy to bedzie na wersje 1.8, bo na taką zrobiłeś server? edit: dodaj to wl xD "Boczka" Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka RE: Firent serwer (nazwa robocza) - _CBS - 07-28-2017 (07-28-2017, 07:06)Rumbur napisał(a): A może chest pvp? też jestem za cpvp lub rpg. jakbyś potrzebował map/pomocy, to pisz na pw RE: Firent serwer (nazwa robocza) - Rumbur - 07-28-2017 To jak już mówimy o rpg to możnq pomyslec o jego stworzeniu? Moge sie rozpisac jaknja bym to widzial jakby mial byc tworzony. |