Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20
[Drop] - Wersja do druku

+- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl)
+-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116)
+--- Dział: SkyBlock 2.0 (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=193)
+---- Dział: Propozycje (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=195)
+---- Wątek: [Drop] (/showthread.php?tid=47183)

Strony: 1 2 3

RE: [Drop] - aromatol - 01-16-2022

Drop ze stone był fajny bo wychodziło wiele ciekawych minerałów i nawet na początku jak nie miało się rozbudowanej wyspy można było coś zdobyć.
Z drugiej strony pamiętam jak ktoś miał automat na wyspie który nie wyłączony robił potężnego laga. Nie wiem czy to była wina mojego komputera 
czy każdy miał  z tym problem.

RE: [Drop] - h3zquu - 01-16-2022

(01-16-2022, 13:01)aromatol napisał(a): Drop ze stone był fajny bo wychodziło wiele ciekawych minerałów i nawet na początku jak nie miało się rozbudowanej wyspy można było coś zdobyć.
Z drugiej strony pamiętam jak ktoś miał automat na wyspie który nie wyłączony robił potężnego laga. Nie wiem czy to była wina mojego komputera 
czy każdy miał  z tym problem.
ja jestem przeciwnikiem dropu ze stone z jednego, prostego problemu: cheatowanie. 
na starym skyblocku jak było ze stoniarkami, to co druga osoba wolała kopać na nukerze, niż zbindować sobie jakikolwiek przycisk i podstawić pod niego jakiś przedmiot, albo po prostu sztuczkę z F11. tutaj dajemy tą opcję, że drop będzie z bloczków na spawnie. ogólnie mi się średnio podoba dodawanie minerałów typu diamenty, szmaragd, złoto itd. zrozumiałbym tam dodatkowy drop żelaza, węgla i ewentualnie kwarcu i redstone, bo na start to jest przydatne dla każdego, a dropi jedynie z mobów. bardzo podoba mi się pomysł bloków budowlanych i tych główek, no może jeszcze ten węgiel i żelazo tylko, dla nowych graczy, którzy nie ogarniają za bardzo gry i woleli by sobie wykopać np. żelazo, niż torturować się u kogoś z mobami. z resztą, pisałem to kilka postów wstecz.

RE: [Drop] - DoMiNiKMIUSIC - 01-16-2022

ee lepiej niezmniejszac dropu z mobow bo na zarobienie 1000$ trzeba bedzie natrzaskac wiele wiecej mobkow bezplan🚫

RE: [Drop] - DzikiZyczu2 - 01-16-2022

Moim zdaniem wystarczyło by dać tam same "ziemne" surowce typu: dioryt, andezyt, granit, stronę,cobel no i w mniejszym % czernit czy tam bazalt jednocześnie wyłączając to z dropu mobow bo naprawdę za dużo tego leci, co do piasku i żwiru jestem przeciwnikiem nie ma co zbytnio rynku zaburzać, a z surowców to z naprawdę małą szansą dał bym węgiel i żelazo no i może złoto nic więcej. Główki itp. spoko opcja jako przedmiot kolekcjonerski ale myślę że spoko by było jak by leciały losowo za np. skopanie 20k czy tam ilus tych bloków

RE: [Drop] - BayZeus - 01-17-2022

jestem za.

RE: [Drop] - Zabijaka - 01-22-2022

(01-16-2022, 23:34)DzikiZyczu2 napisał(a): Moim zdaniem wystarczyło by dać tam same "ziemne" surowce typu: dioryt, andezyt, granit, stronę,cobel no i w mniejszym % czernit czy tam bazalt jednocześnie wyłączając to z dropu mobow bo naprawdę za dużo tego leci, co do piasku i żwiru jestem przeciwnikiem nie ma co zbytnio rynku zaburzać, a z surowców to z naprawdę małą szansą dał bym węgiel i żelazo no i może złoto nic więcej. Główki itp. spoko opcja jako przedmiot kolekcjonerski ale myślę że spoko by było jak by leciały losowo za np. skopanie 20k czy tam ilus tych bloków

+1000

RE: [Drop] - olio_9 - 01-31-2022

Piasek? To byłoby zbyt piekne :'D. Jestem za, bo już prawie nikt go nie ma w sklepie, a jest niektórym (między innymi mi) bardzo potrzebny.

RE: [Drop] - WypityDJKacper - 02-02-2022

(01-09-2022, 20:45)Cabot696 napisał(a): Kwarc byłby super opcją w kopalnii. Po godzinie bicia szkieletów ludzie mają pełne skrzynie łuków a kwarcu jedynie 30 sztuk.

Kwarc można dodać ale 0.10% na niego.

Jestem też za. Ale myślę że tu by można zrobić kilku stanowiskową z kamieniem brukiem i innym ale bez ród może kwarc (,,Dla Cabota hehe") np. taką:[Obrazek: BaiWKDU.jpg]

RE: [Drop] - vrednaa - 02-05-2022

odświeżam

RE: [Drop] - h3zquu - 02-19-2022

kopalnia została otwarta na spawnie.