RE: Co przyczyniło się do... - Tata - 03-25-2018
(03-25-2018, 13:51)xLvkasz napisał(a): (03-25-2018, 13:49)Tata napisał(a): Ale Waterblock to gówno nie wiem po co to jest tak samo Jak Skygrid? Skyblock zawsze był lepszy dopóki się nie znudził i poszli na Water bo nie mieli ta co robić. I to sie rozsiewa i nie ma ludzi na zadnym nawet na cls jest mało. Połowa minigier jest bezsensu. Tak samo jak robiąc 3 skyblocki Gdy water jest w 100% bez sensu. Ale Cichy i tak nie ZMIENI serwa mocniej tylko bedzie dodawał a potem go CAŁKOWICIE pewnie USUNIE.
W koncu ktos mi przytaknal
Poczytaj Wątki. To ty mi przytaknąłeś ![Tongue Tongue](https://forum.sky-land.pl/images/smilies/minecraft/2/tongue.png)
Na te creativy nie wiem po co to komu. Od czego jest single? pfff to to samo tylko nie ma wszędzie Kutasów.
RE: Co przyczyniło się do... - Asriel - 03-25-2018
Widzę tutaj takie myślenie: "ja tam nie gram, więc można kasować". Gdyby zaproponowano skasowanie Classica, to pewnie zdecydowana część osób wypowiadających się tutaj Za, nie była by już taka zachwycona.
Tak przypuśćmy: usuniemy te 4 tryby. I co później? No nie będzie ich i tyle, ilość osób na serwerze się zbytnio nie zmieni, a może być tak że się mniejszy.
Co do braku osob:
Na SkyWars - absolutnie się nie zgodzę. Często jest sporo ludzi, ja dosyć często tam przebywam i może się zdarzyć że serwer będzie pusty, ale pograć się da.
Build - Cichusek myśli czy nie dodać nowych minigier, które zwiększą ilość osób.
Co do SkyFire i 1vs1 się nie wypowiadam, ale miejcie na uwadze że to takie minigry na minutę i nie będzie wam tam przesiadywać nie wiadomo ile osób...
Na nie.
RE: Co przyczyniło się do... - Crave - 03-25-2018
(03-25-2018, 13:57)Tails napisał(a): Widzę tutaj takie myślenie: "ja tam nie gram, więc można kasować". Gdyby zaproponowano skasowanie Classica, to pewnie zdecydowana część osób wypowiadających się tutaj Za, nie była by już taka zachwycona.
Tak przypuśćmy: usuniemy te 4 tryby. I co później? No nie będzie ich i tyle, ilość osób na serwerze się zbytnio nie zmieni, a może być tak że się mniejszy.
Co do braku osob:
Na SkyWars - absolutnie się nie zgodzę. Często jest sporo ludzi, ja dosyć często tam przebywam i może się zdarzyć że serwer będzie pusty, ale pograć się da.
Build - Cichusek myśli czy nie dodać nowych minigier, które zwiększą ilość osób.
Co do SkyFire i 1vs1 się nie wypowiadam, ale miejcie na uwadze że to takie minigry na minutę i nie będzie wam tam przesiadywać nie wiadomo ile osób...
Na nie.
Ale na classicu ktoś gra, a na waterblocku ? Max 10-15 osob ja widuje
Tak samo na skyfire i na buildzie. O 1vs1 nie wspomne
RE: Co przyczyniło się do... - Asriel - 03-25-2018
(03-25-2018, 14:15)xLvkasz napisał(a): (03-25-2018, 13:57)Tails napisał(a): Widzę tutaj takie myślenie: "ja tam nie gram, więc można kasować". Gdyby zaproponowano skasowanie Classica, to pewnie zdecydowana część osób wypowiadających się tutaj Za, nie była by już taka zachwycona.
Co do braku osob:
Na nie.
Tak samo na skyfire i na buildzie. O 1vs1 nie wspomne Obecnie na S2 jest 25 osób, na SW przed chwilą było 12 osób.
RE: Co przyczyniło się do... - Tata - 03-25-2018
Aktualnie ludzie przeszli na s2 bo na s1 nie ma co robić już.
(03-25-2018, 14:16)Tails napisał(a): (03-25-2018, 14:15)xLvkasz napisał(a): (03-25-2018, 13:57)Tails napisał(a): Widzę tutaj takie myślenie: "ja tam nie gram, więc można kasować". Gdyby zaproponowano skasowanie Classica, to pewnie zdecydowana część osób wypowiadających się tutaj Za, nie była by już taka zachwycona.
Co do braku osob:
Na nie.
Tak samo na skyfire i na buildzie. O 1vs1 nie wspomne Obecnie na S2 jest 25 osób, na SW przed chwilą było 12 osób. To i tak nie to samo w porównaniu do 2014,2015
X Czerwony - Usunac
X Pomaranczowy - Mozna usunac, ale to tylko moje zdanie
Oczywiscie proszę to zrozumieć jako propozycje a nie rozkaz...
Z skygridem się wstrzymam bo dopiero co powstał, ale nie sądze aby za 3 miesiące grał tam ktokolwiek
Na creative niestety ale z 20 osob jest czasem
RE: Co przyczyniło się do... - h3zquu - 03-25-2018
s2 to prosilbym jednak zostawic w spokoju, gdyz to jest dobry tryb. Rowniez byl to 2 tryb, kiedy serwer byl na 1.5
Jestem na tak za chestpvp
Ale wara od waterblocka. Kazdy z waterblocka by ci napisal, ze nie warto usuwac tak dobrego trybu.
RE: Co przyczyniło się do... - Wyimaginowany - 03-25-2018
(03-25-2018, 12:54)Jawel napisał(a): Witam wszystkich.
Na wstępie chce powiedzieć ,że moim zdaniem na sky-landzie gra coraz mniej osób. Z roku na rok jest ich zdecydowanie coraz mniej , a zostają tylko ci starzy gracze dla których skyland to coś więcej. Nowi nie mają szans z starszymi graczami którzy zdobyli miliony $$ , przedmioty rozbudowali swoje wyspy czy działki , nabili poziomy na pistoletach itp.
Dlatego mało nowych graczy zostaje z nami na stałe.
Teraz chciałbym coś przedstawić odnośnie 4 trybów: SkyWars 1vs1 SkyFire oraz Build Czasami lubię wejść zobaczyć jak tam sytuacja , zagrać lecz nie ma z kim. Jest tam 0 graczy (czasami 2-3) nikt tam nie gra nie da się zdobyć nic , nawet zagrać. Gdy build wystartował grało na nim dość dużo graczy (jak na każdym , dopiero co otwartym serwerze). Teraz czasem ktoś wejdzie na parę minut zagrać. Przechadzałem się po działkach i zobaczyłem że nikt nie starał się jakoś rozbudować swojej działki. Jedynie tails05 ma zbudowany ciekawy domek. Proponowałbym zamknięcie tych 4 trybów. Pewnie dużo graczy się oburzy ale taka ilość trybów które mogłyby być skupione na jednym (minigames) byłaby zdecydowanie lepsza! Na minigames gra ok. 5-6 osób i ta liczba się nawet utrzymuje stale! Gracze którzy grają na skyfire skywars 1vs1 mogliby wejść na 1 serwer minigames gdzie byłoby ok 15 graczy jest idealną opcją na ciekawą rozgrywkę w większym gronie.
Dość niedawno został poruszony temat odnośnie trybu Chest PVP polegającym na walce z innym graczami przedmiotami umieszczonymi w skrzynkach na mapie. Gracze również posiadają działki o wymiarach 8x8 gdzie mogą zakupić przedmioty (drewno, liście , szkło itp) na rozbudowę swojego składu ,,broni i zbrój,,. Pieniądze zdobywa się za zabicie gracza , a za zabójstwo również dostaje się poziom. Początkowo startuje się z żelazną zbroją , mieczem żelaznym bądź diamentowym , jedzeniem oraz łukiem z pakietem strzał.
Taki tryb mógłby zaciekawić dużo graczy. Obecnie ten tryb jest dość popularny na innych serwerach.
Cichusku zamiast zamykać zastanów się , a innych proszę o wyrażenie opinii na ten temat ![Smile Smile](https://forum.sky-land.pl/images/smilies/minecraft/2/smile.png)
Pozdrawiam
~Jawel
Co do ostatniego pomysłu o ChestPvP, to w jaki sposób ty to przedstawiłeś będzie kopią serwera JustPvP
(03-25-2018, 14:41)Wyimaginowany napisał(a): (03-25-2018, 12:54)Jawel napisał(a): Witam wszystkich.
Na wstępie chce powiedzieć ,że moim zdaniem na sky-landzie gra coraz mniej osób. Z roku na rok jest ich zdecydowanie coraz mniej , a zostają tylko ci starzy gracze dla których skyland to coś więcej. Nowi nie mają szans z starszymi graczami którzy zdobyli miliony $$ , przedmioty rozbudowali swoje wyspy czy działki , nabili poziomy na pistoletach itp.
Dlatego mało nowych graczy zostaje z nami na stałe.
Teraz chciałbym coś przedstawić odnośnie 4 trybów: SkyWars 1vs1 SkyFire oraz Build Czasami lubię wejść zobaczyć jak tam sytuacja , zagrać lecz nie ma z kim. Jest tam 0 graczy (czasami 2-3) nikt tam nie gra nie da się zdobyć nic , nawet zagrać. Gdy build wystartował grało na nim dość dużo graczy (jak na każdym , dopiero co otwartym serwerze). Teraz czasem ktoś wejdzie na parę minut zagrać. Przechadzałem się po działkach i zobaczyłem że nikt nie starał się jakoś rozbudować swojej działki. Jedynie tails05 ma zbudowany ciekawy domek. Proponowałbym zamknięcie tych 4 trybów. Pewnie dużo graczy się oburzy ale taka ilość trybów które mogłyby być skupione na jednym (minigames) byłaby zdecydowanie lepsza! Na minigames gra ok. 5-6 osób i ta liczba się nawet utrzymuje stale! Gracze którzy grają na skyfire skywars 1vs1 mogliby wejść na 1 serwer minigames gdzie byłoby ok 15 graczy jest idealną opcją na ciekawą rozgrywkę w większym gronie.
Dość niedawno został poruszony temat odnośnie trybu Chest PVP polegającym na walce z innym graczami przedmiotami umieszczonymi w skrzynkach na mapie. Gracze również posiadają działki o wymiarach 8x8 gdzie mogą zakupić przedmioty (drewno, liście , szkło itp) na rozbudowę swojego składu ,,broni i zbrój,,. Pieniądze zdobywa się za zabicie gracza , a za zabójstwo również dostaje się poziom. Początkowo startuje się z żelazną zbroją , mieczem żelaznym bądź diamentowym , jedzeniem oraz łukiem z pakietem strzał.
Taki tryb mógłby zaciekawić dużo graczy. Obecnie ten tryb jest dość popularny na innych serwerach.
Cichusku zamiast zamykać zastanów się , a innych proszę o wyrażenie opinii na ten temat ![Smile Smile](https://forum.sky-land.pl/images/smilies/minecraft/2/smile.png)
Pozdrawiam
~Jawel
Co do ostatniego pomysłu o ChestPvP, to w jaki sposób ty to przedstawiłeś będzie kopią serwera JustPvP Ze co? Przeciez justpvp zostalo stworzone na bazie tego trybu.
Na mc-pl byl taki tryb, trollcraft itp. juz wczesniej
RE: Co przyczyniło się do... - Jawel - 03-25-2018
Mi nie chodzi o usunięcie minigier typu SkyWars SkyFire oraz 1vs1 tylko złączenie ich w jedne serwer albo dodanie ich na minigames gdzie będą miały swoją
tablice z wyborem aren.
A odnośnie waterblocka niech zostanie.
Dużo ludzi ma rozbudowane wyspy , gra na nim , sklepy graczy normalnie funkcjonują
|