Łowienie
Information 
Proponuję konfiguracje zabezpieczenia przed autofishingiem do np. 5 złowień w tym samym miejscu. Samo to zabezpieczenie utrudnia łowienie, ale przy pięciu będzie nieco łatwiej gdyż czasem to zabezpieczenie działa tak, że złowie gdzieś, potem obok, to za trzecim razem jak zarzucę w to samo miejsce to właśnie się buguje wtedy i nie wyciąga. Przy konfiguracji 5 złowień nie ma szans na takiego buga zabezpieczenia (ewentualnie już po 1 razie bo chyba na 2 jest ustawione), a autofishingowcy i tak będą dobrze ograniczeni bo autofish na 5 złowieniach im nic nie zmieni.
Pozdrawiam.
Ja bym nie ruszał tego. Na skyblocku łowiłem chyba na powierzchni 10x8 i bugów nie miałem. Wiec zostawił bym jak jest bo nie jest to jakoś bardzo uciążliwe Big Grin
No ja jestem rybakiem, także jest to mega uciążliwe dla rybaków bo łowie 10 minut a z łowienia mam 7 minut, bo rzucam raz tu raz tu a i tak się buguje.
Może na skyblocku działa inaczej, w każdym razie na Classicu są bugi mimo, że łowie uczciwie.
Zmiana naprawi po prostu bug z łowieniem, a cheater i tak sobie nie połowi więc nie wiem dlaczego chcesz zostawiać coś, co nie działa tak jak powinno. No bo jeśli to ma się bugować to równie dobrze można wyrzucić pracę rybaka bo wątpie, że ludzie będą chcieli tak łowić. Mi się odechciewa zwłaszcza, że musiałbym teraz przerabiać działkę bo mam małe jeziorko na niej, a zarzucanie 3 razy w odległych od siebie miejscach jest u mnie niemożliwe.
W każdym razie - jest bug w zabezpieczeniu i utrudnia on uczciwą rozgrywkę, a prosta zmiana naprawi ten błąd bo będzie można rzucać w 2 miejsca a nie 3, tak jak jest to teraz.
wgralem plugin ze skyblocka.
nie bylo buga, po prostu plugin blokowal wedke a nie usuwal splawik.
[Obrazek: sygnaturka.png]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości