11-09-2021, 17:28
powrót prisona
|
11-09-2021, 17:31
są stałe osoby nie ma żadnych przeciw wskazań zeby otworzyc np na okres próbny zeby zobaczyc ile osob bedzie gralo
11-09-2021, 18:23
No prison to prison nie można mówić nie. Jestem za
11-09-2021, 20:15
niech ktoś wypowie sie z adm serwera o tym pomysle
11-09-2021, 20:37
Ten pomysł nadal nie ma sensu. Jak było ze starą edycją, większość osób się podda przy sektorze np. G, a wróci za 2 lata lub wcale. Większość ludzi którzy wcześniej grali, teraz nie wrócą, bo nie mają do czego - a komu by się chciało znowu wydawać kasę na VIP'y żeby wbić Wolnego i to z ryzykiem ponownego zamknięcia serwera w każdej chwili.
11-09-2021, 21:04
nikt nie musi kupowac vipa czy svipa mozna od graczy kupować kilofy ja chętnie oddam potrzebującym hajsem też sie moge podzielic o ile pamietam mialem tam z 6 mln
11-09-2021, 21:32
Mozna Zrobic Prison będe grać napewno
11-09-2021, 22:17
nie wiem co to, ale jestem za
11-10-2021, 20:17
poproszono mnie o komentarz, więc go napiszę. według mnie takie rzeczy typu "a znajdę sobie 15 osób, które będą chciały to napiszą, a co tam", gdzie po starcie edycji to co, 5 graczy? no rell, to ma sens?
Cichusek jakby chciał wprowadzić prisona, to na nowszej wersji, nie ma co wracać do tak zacofanej wersji, jaką jest 1.8, gdzie 1.16 daje więcej funkcji do zabawy. Ja ogólnie nie wiem jak wygląda proces tworzenia takiego Prisonka, ale próbowałem własnych sił i poległem na prostych rzeczach, a wiadomo - plugin musi też się Cichuskowi podobać. niby był ok, ale no jak będzie chciał, to sam napisze dlaczego nie (poza tym, po wiadomej krytyce pewnie nie chce, tak jak odpowiedział w poprzednim wątku). czyli w skrócie - czekajcie na odpowiedź Cichego, bo ja nie chcę źle nikogo nakierować, pozdrówki ![]()
11-10-2021, 22:55
Proces tworzenia takiego serwera jest dość prosty, ale dla osób które już wiedzą co robią. Na początek na stronce typu https://www.spigotmc.org/ szukasz po prostu "prison", oczywiście na start wychodzi śmietnik ale po zaznaczeniu że szuka się pluginów, jest dość ładna lista. O ile pamiętam, ten najbardziej popularny to też i ten, którym kiedyś sam próbowałem zrobić serwer typu Prison - no i udał się, po prostu nie było komu grać. No ale idąc dalej, podstawowa paczka pluginów (EssentialsX, PEX/LP, Vault, itp.) i potem właściwie reszta to już konfiguracja wszystkich pluginów, czasami spolszczanie - ale w tym przypadku głównie latanie od sektora do sektora i wyznaczanie wszystkiego po kolei. Oczywiście wszystko zależy, np. jakość od szybkości - Cichy może nie chce korzystać z gotowego pluginu na Prison (i się mu nie dziwię, wkońcu szybki zlepek pluginów to nie serwer godny wpłacania pieniędzy lub uwagi), a może nawet gdzieś pracuje już nad własnym pluginem. Nic nie wiadomo, czekamy.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości