08-25-2013, 11:29
Dobra duzo osób nie ma minecrafta premium więc szuka rozwiązań dla Non premium- jedni robią wielki błąd, drudzy nie robią.O co mi chodzi ? Chodzi mi o to, że minecraft by zyczu ma keylogger. Na czym on polega? wszystko co piszecie (hasla itd) wszystko trafia do osoby która zrobiła keylogger, więc może znikać Wam kasa z konta bankowego (podobno on na swoim servie płaci adminom z kasy z banków) lecz tego nie wiem.Zostało to sprawdzone przez właściciela serv(nie podam ip (reklama) ) w javie wykrył to,inny gracz sprawdził to, że ktos podgląda go(jego komuter) bo sprawdził w cmd ze obce ip jest na kompie. Ten drugi sposób nie zawsze działa, ale napisze jak to sprawdzić .
Po ostatniej "aferze" z tym launcherem zycza wielu z was dopadł strach przed keyloggerem ;p Zgaduje że każdy z was przeskanował system i pousuwał co trzeba
W tym temacie pokaże wam jak szybko wykryć keyloggera bez konieczności żmudnego skanowania całego kompa 
Reasumując Mc by życzu posiada keyloggera - usuncie go i zróbcie pełny skan komutera.
Jeżeli chcecie mieć laucher który ni eposiada owego keyloggera wystarczy pobrac Magic Laucher.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że mnie posłuchacie
Po ostatniej "aferze" z tym launcherem zycza wielu z was dopadł strach przed keyloggerem ;p Zgaduje że każdy z was przeskanował system i pousuwał co trzeba

Cytat:A więc tak wchodzimy w Start klikamy Uruchom i wpisujemy:Ale tak jak pisałem to nie działa zawsze jeżeli odkryliście takie coś wiedzcie, że ktos podgląda wasze poczynania w internecie.Jak to zwalczyc ? tego nie wiem.
cmd
Wyświetli nam się konsola.Wpisujemy:
netstat -ano
Wyświetl wam się tabelki:
Protokół Adres lokalny Obcy Adres Stan PID
Was interesuje tabelka "Stan".Szukacie wiersza gdzie w polu "Stan" jest napisane "NASŁUCHIWANIE" i patrzycie czy w wierszu obok znajdującym się w kolumnie "Obcy adres" jest wartość "0.0.0.0.0" jeżeli tak to znaczy że ten proces jest "czysty" tzn. nie jest keyloggerem, jeżeli z koleji widziecie tam coś innego np. 127.51.182.91 to znaczy że osoba która ma takie ip otrzymuje informacje od keyloggera.
Reasumując Mc by życzu posiada keyloggera - usuncie go i zróbcie pełny skan komutera.
Jeżeli chcecie mieć laucher który ni eposiada owego keyloggera wystarczy pobrac Magic Laucher.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że mnie posłuchacie