Ach ten mój złomek
Na tym pójdzie Ci wszystko: http://ark.intel.com/pl/products/63696/I...o-3_90-GHz
402 Payment Required
(09-04-2014, 18:30)Hayer napisał(a): "Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów"

Coś mi tutaj kręcisz xd
64-bit, 4 gb ram, 1 gb karta i3 i średnio(render, cienie itp.)-wysokie(txt, woda, 2 pozostale paski te takie tamw grafice) max, potem troche... więcej jest ścin.
Ty masz o wiele słabszy komputer i ci "ciągnie" na wysokich detalach xd
Strasznie ściemnia :p GTA IV ma słabą optymalizacje :E
Poczujcie potęgę kapitalizmu!
Niedostępny
Ja gram bez optifine bo z nim mam lagi, dla porównania mam:
Intel core i3 2,3 GHz 2 cores
8 GB ram DDR3
1 GB Nvidia GeForce 610M
I gram w minecrafta na texture packu x512 co jest bardzo wymagające + wszystko na maxa, filtrowanie anizotropowe na 16, chunk rendering na 16 mipmap levels na 4 advanced opengl, gładkie oswietlenie, poprostu wszystko mam na maxa i mam średnio 30-40 fps
Jak gram w gta 4 to na niskich detalach mam 15-30 FPS
(gram na rozdzielczosci 1600x900, rozdzielczosc tez ma znaczenie)
Spróbuj zagrać bez optifine, jak masz by Zyczu to zmień uzycie ramu z 1gb do 2, może pomoże. Spróbuj też oczyscic komputer z starych smieci, uzyj do tego odkurzacza albo CCleaner
Lee, ale nie kazdego stac na "Tytana" typu Najlepszy GeForce, intel i7 etc. tylko poto zeby zagrac w minecrafta... nawet u mnje taka karta troche kosztuje...

//temat

Proponuje ci oczyszcic dokladnie kumputer, zmniejszyc renderowanie w minecrafcie, wchodziles moze na jakies strony internrtowe? Wchodziles w reklamy? Albo na jakies strony po.rno, jesli tak to mozliwe ze zapycha ci komputer cos w stylku RolimoAd czyli "reklama", najlepiej zeskanuj porzadnie komputer jakims anty virusem, AVG lub avast bo sa darmowe, ja osobiscie polecam AVG jesli chodzi o darmowe bo Avast spowalnia laptopy Wink po skanowaniu komputera wyczysc go, CCcleaner czy jakoss tak jest darmowy Smile

PS.
Blagam cie... a na moim komputerze mam lagi w GTA SA... :p, klamczuch
Niedostępny
Turtel, a wyłączyłeś frame limiter? Ja tak mam do 120-140, przewaznie mniej. Avast jest dobry i w moim odczuciu nie spowalnia.
Don't be so serious. Please.
Niedostępny
(09-04-2014, 18:30)Hayer napisał(a): "Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów"

Coś mi tutaj kręcisz xd
64-bit, 4 gb ram, 1 gb karta i3 i średnio(render, cienie itp.)-wysokie(txt, woda, 2 pozostale paski te takie tamw grafice) max, potem troche... więcej jest ścin.

mi na 3gb ram gta 4 na niskich scinal XD
[Obrazek: 12tFQ4QHeh7IHe.gif]
Niedostępny

Coś mi tutaj kręcisz xd
Chcę tylko zwrócić uwagę, że ilość pamięci zainstalowanej w karcie graficznej ma się nijak do jej wydajności.

(09-04-2014, 17:37)Minecraft4ever napisał(a): Elo
Chciałem sie was spytać i prosić o pomoc,gdyż mam lagi,których wcześniej nie zaznałem. Sa to lagi,które ścinają prace lapka na około minute. Przez ten czas nie można nic robic. Wcześniej miałem wgrany optifine i to wystarczalo,a teraz nic nie pomaga. A gram na low detalach sami luknijcie jakie podzespoły ma mój trupek:
Karta graficzna
ATI radeon HD 5470 512mb
Procek
Intel pentium Cpu p6100 2.00ghz x2
2GB RAM 32bitowy win 7
Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów. Co moze byc tego przyczyną?

Jeśli te ścięcia występują tylko podczas grania w minecrafta, to pierwsze, co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie ile mc ma przydzielonego RAMu (parametr Xmx). Sprawdź ten parametr i napisz, ile wynosi.
Co do ramu do Minecrafta, to nie zawsze jest dobre wpisywanie jak największej wartości. Gdy Minecraft ma dużo pamięci to sam komputer słabo pracuje, ponieważ ma mało pamięci na inne czynności w tle.
Oneil napisał(a):Chcę tylko zwrócić uwagę, że ilość pamięci zainstalowanej w karcie graficznej ma się nijak do jej wydajności.
Racja, najbardziej chyba częstotliwość procesora graficznego. Hayer może mieć kartę "WOOW 1 GB SUUPER", ale to 1GB może być w GDDR3 i w dodatku jakaś słaba częstotliwość GPU
Niedostępny
(09-05-2014, 15:20)FLPlayGamesAgain napisał(a): Co do ramu do Minecrafta, to nie zawsze jest dobre wpisywanie jak największej wartości.
Nie twierdzę, żeby wpisać jak największą. Tylko podejrzewam, że może mieć przypisane za mało.
Dayuuum...
To mam GeForce 710M 1 gb
Dobra karta w sumie jak na laptopy takie średnie do gier.

Po prostu chciałem zwrócić uwagę, że na jego sprzęcie to raczej nie ma "gta 4 na wysokich detalach bez lagów"... Chyba, że spadki do 15 fps'ów to nie lagi, to się zgodzę.
Don't be so serious. Please.
Niedostępny

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości