Czy
zolw moze miec
klaustro-fobie? Jesli tak to czy
ucieknie? Czy
kojfnie ze
strachu? Czy sie
utopi? A moze bedzie z tym
zyc ie?
Tak posiedzialem troche I oto co wymyslilem: (pòł roku z mojm wykładowcą od zajęć psychiki czy jakoś tak po Polsku, daje do myślenia)
Jeżeli teflon do niczego nie przywiera to jak trzyma się patelni?
- Jeśli przekopiemy się przez całą kulę ziemską to na drugą stronę wyjdziemy głową czy nogami do góry?
- Jedziemy z prędkością światła i chcemy włączyć światła... co się stanie...
- W telewizji mówili że jest 0 stopni Celsjusza a jutro będzie 2x zimniej, ile będzie jutro stopni?.
- Jeśli poruszamy się z prędkością dźwięku i puścimy bąka, czy najpierw go usłyszymy czy poczujemy?
- Jak tabliczka z napisem 'Nie deptać trawy' znalazła się na trawniku?
- Jakiego koloru jest lustro?
- Dlaczego sok z cytryny robiony jest ze sztucznych aromatów, a szampony z prawdziwych cytryn?
- Jaki kolor przybierze kameleon jeżeli wpuścimy go do pokoju pełnego luster?
- Skąd bierze się nasiona bezpestkowych winogron?
- Gdyby w słowniku były błędy ortograficzne, to skąd byś o nich wiedział?
- Co byśmy zdziałali bez retorycznych pytań?
- Czy można jednocześnie oddychać ustami i nosem?
- Jak poznać, że skończył nam się niewidzialny atrament?
- Gdyby ktoś Ci powiedział, że jest notorycznym kłamcą, uwierzyłbyś mu?
- Co jest przeciwieństwem przeciwieństwa?
- Jak się nazywają te małe rzeczy na końcu sznurowadeł? ( ja wiem
)
- Jeżeli pomarańcza jest pomarańczowa, to dlaczego limonka nie jest limonkowa, albo czemu cytrynę nazywać żółtą?
- Dlaczego kobiety zawsze otwierają usta gdy malują rzęsy? ( czy tylko moja dziewczyna to robi? :o)
- Skoro prędkość światła wynosi prawie 300 milionów metrów na sekundę, to jaka jest prędkość mroku?
- Jeśli nagle usunąć by wszystkie statki z oceanów to czy poziom wody by zmalał?
- Czy jeśli dwaj bracia bliźniacy wezmą za żony dwie identyczne bliźniaczki to czy urodzą im się identyczne dzieci?
- Czy na marsie trzęsienie ziemi nazywałoby się "trzęsieniem marsa"?
- Jeśli chce się przegrać, a wygra się to czy jest to zwycięstwo czy jednak porażka?
- Jaki kształt miałyby krzesła gdyby nasze nogi zginały się w drugą stronę?
- Czy ryby mogą być spragnione?
- Skoro nasza temperatura ciała to 36"C- to dlaczego nie jest nam miło gdy taka temperatura jest na dworze?
- Dlaczego superman nosi majtki na rajtuzach?
- Jeżeli jesteś w samolocie, który leci z szybkością dźwięku i przechodzisz z tyłu samolotu do przodu to znaczy, że idziesz szybciej od dźwięku?
- Co tak naprawdę znaczy OK?
-Jeżeli wszechświat się rozszerza to faktycznie dokąd się tak rozszerza?
- Jeżeli jedziesz samochodem 50 km/h i wiatr wieje z tą samą szybkością w kierunku jazdy samochodu to jak wystawisz głowę poczujesz wiatr?
- Jeśli jedziemy samochodem z prędkością dźwięku, to czy możemy słuchać radia?
- Gdybyś się urodził dokładnie o północy między 31 grudnia, a 1 stycznia, to faktycznie w którym roku byś się urodził?
- Co by się stało, gdyby wszyscy uruchomili spłuczkę w toalecie w jednej chwili?
- Dlaczego okrągła pizza jest w kwadratowych pudełkach?
- Dlaczego włosy na rękach nie rozdwajają się?
- Dlaczego dłonie nie dają się opalić?
-Tak mam cos z psychika D: