Discord Tag: h3zquu#5917
Nick: h3zquu
Temat piszę, ponieważ ta propozycja wymaga jednak chyba działania Cichuska, ponieważ bota trzeba byłoby podłączyć pod forum , chyba, że się mylę... Nie wiem, nie ogarniam takich rzeczy, ale lepiej, jakby Cichusek na ten temat się zgodził.
Propozycja dotyczy samego discorda - proponowałem już raz zrobienie informatora z forum na discordzie Impressionowi, ale niestety on tego nie umie wykonać. Jakby to działało? Cichusek sprowadziłby discord.rss (tzw. informator), odpowiednio go skonfigurował i na Discordzie byłyby powiadomienia o nowym wątku na forum. Nie wiem ile by to zajęło, ale pomogłoby osobą, które nie udzielają się na forum, a są na discordzie.
Potrzebny jest do tego 1 bot - Discord.RSS (z reddita) - https://www.reddit.com/r/discordapp/comm...n_rss_bot/
To wszystko. Byłoby super, jakby zostało to dodane na DC.
Way.
trzeba by poszukac pluginu na mybb aby zrobic takie polaczenie z discordem.
szukalem i znalazlem, ale na nowsze wersje forum.
sprobowalem zaktualizowac mybb do najnowszej wersji aby wgrac ten plugin: https://github.com/ryczypior/discord-webhook-for-mybb ale niestety psuje sie theme forum i nie mam czasu sie nim bawic.
Discord Tag: Konrad#4807
Nick: _CBS
to może zmienimy candy theme na coś nowszego :think: fajne by było takie odświeżenie forum
Zgodzę się z impressionem. Zmiana byłaby dobra, przy czym nowa rzecz weszłaby przy pomocy forum. Rozumiem, ze brak czasu ale zmiana candy theme na coś nowszego nie będzie zajmować chyba dużo czasu
mozna, ale pewnie czesc osob znowu bedzie oburzona, bo nie trafie w ich gust z wygladem.
cos tam pokombinowalem z themami na nowszym mybb, ale jeszcze musze to dopracowac w wolnej chwili.
na razie wyglada calkiem obiecujaco.
(02-02-2019, 23:52)Cichusek napisał(a): mozna, ale pewnie czesc osob znowu bedzie oburzona, bo nie trafie w ich gust z wygladem.
cos tam pokombinowalem z themami na nowszym mybb, ale jeszcze musze to dopracowac w wolnej chwili.
na razie wyglada calkiem obiecujaco. Forum wygląda fajnie teraz, ale brakuje paru rzeczy:
- nie ma w zakładkach ekipy/administracji
- brak informacji o nowych odpowiedziach w tematach
- no i zrobienie jeszcze tego informatora, co proponowałem... :v
@Wayneern https://forum.sky-land.pl/showteam.php
nie dziala przycisk "ocen" oraz "zglos gracza" na profilach graczy.
Discord Tag: Konrad#4807
Nick: _CBS
przycisk oceniania i zgloszenia graczy powinny juz dzialac (zgloszen nie testowalem).
dodalem tez link do ekipy forum w gornym menu.
chyba trzeba subskrybowac temat lub dzial aby dostac informacje o nowej odpowiedzi na email, ale nie wiem, bo tego nie uzywam.
z discordem zaraz poprobuje, na razie dodalem integracje z imgur, gdy pisze sie odpowiedz (nie szybka odpowiedz, tylko Nowa odpowiedź), to z lewej strony obok emotikonek jest obrazek imgur gdzie w prosty sposob mozna przeciagnac obrazek z komputera i sam sie wgra do posta razem z linkiem.
(02-03-2019, 14:15)Cichusek napisał(a): chyba trzeba subskrybowac temat lub dzial aby dostac informacje o nowej odpowiedzi na email, ale nie wiem, bo tego nie uzywam.
z discordem zaraz poprobuje, na razie dodalem integracje z imgur, gdy pisze sie odpowiedz (nie szybka odpowiedz, tylko Nowa odpowiedź), to z lewej strony obok emotikonek jest obrazek imgur gdzie w prosty sposob mozna przeciagnac obrazek z komputera i sam sie wgra do posta razem z linkiem.
Mi chodziło o widget ostatnie posty, bo o emailu wiem...
|