Złota myśl
Question 
Często się ma tak, że pomimo pójścia do wymieniarki, gracz oszuka na daną kwotę $. Piszę w imieniu kogoś innego, natomiast też się pod tym podpiszę.

Chodzi tu o dodanie drobnej rzeczy: Gdy osoba A zapłaci za dane rzeczy osobie B ileś $, następnie da osoba B się wyloguje (dalej w wymieniarce), to $ zostanie zwrócone z osoby B do osoby A.

Myślę, że to dobrze wytłumaczyłem.

Niedostępny
Już wiem czyja ta "złota myśl" xd
http://forum.sky-land.pl/showthread.php?tid=29695
Zobaczę co da się zrobić, ale to już jutro.
Chyba, że cichy powie inaczej.
Ale ogólnie to spróbuje to zrobić.
Tuż po tym jak zrobię to, co cichy oryginalnie chciał.
Więc jest w kolejce.
Nie wiem po co tyle zdań piszę.
Stirante jeszcze mógłbyś dodać jakąś karę za ucieczkę, np -500$ (jak ktoś ma np 100$ na koncie to powinno mu wyświetlać albo 0 albo -400, ale nie wiem czy da się tak zrobić aby był bilans na minusie)
(07-26-2017, 23:13)Rider napisał(a): Stirante jeszcze mógłbyś dodać jakąś karę za ucieczkę, np -500$ (jak ktoś ma np 100$ na koncie to powinno mu wyświetlać albo 0 albo -400, ale nie wiem czy da się tak zrobić aby był bilans na minusie)
Da się zrobić ujemne $, wtedy gracz ma zakaz wstępu na surowcową, dopóki nie wyrówna rachunków.

Stirante, w końcu wróciłeś z wieloletniego letargu Big Grin (zero sarkazmu, może ciutkę ironii)

Niedostępny
ja bym zrobił tylko komende na wymienianie się i tyle ; ) nwm po co pokoje do wymienienia itemam/hajsemi skoro można komendą
Np komenda /wymien (nick) /wynien akceptuj i masz wielką skrzynke przecientą na twoją stronę tak jak Iam założmy że ja jestem A a iam jest B. to A daje po jego stronie itemy i ja i on akceptujemy to no chyba że ktoś wyjdzie z wymieniania się no to wymiana zostanie odrzucona , a o hajs to można dać item szmaragd po środku z napisanym Kasa: (ilosc twojej kasy) i ile chcesz dać.
Niedostępny
Takie cos bugowalo sie i mnozylo itemki to co bruno napisales.
[*]
[Obrazek: csokzidzn5v11.jpg]
Niedostępny
(07-27-2017, 09:32)Rumbur napisał(a): Takie cos bugowalo sie i mnozylo itemki to co bruno napisales.

Dodatkowo latwo byloby oszukac, bo jak bedziesz mial itemki gotowe na wymianie, a ktos nie to moze wyjsc, itemki spasc na ziemie i moze je zebrac ten, z ktorym sie wymieniales.
(07-27-2017, 09:36)M_A_T_I napisał(a):
(07-27-2017, 09:32)Rumbur napisał(a): Takie cos bugowalo sie i mnozylo itemki to co bruno napisales.

Dodatkowo latwo byloby oszukac, bo jak bedziesz mial itemki gotowe na wymianie, a ktos nie to moze wyjsc, itemki spasc na ziemie i moze je zebrac ten, z ktorym sie wymieniales.
1. M_A_T_I: Przecież można by było się wymieniać na odległość z taką komendą na wymianę.
2. Rumbur: To niech zrobią tak, żeby nie bugowało/nie mnożyło przedmiotów. Wszystko się da, tylko trzeba być upartym. Sam nie umiem tworzyć pluginów, natomiast wierzę w to, iż Stirantowi się uda.

Niedostępny
To jak jestesmy juz przy wymianach okienkowych to daloby sie zrobic takie cos jak /oferty i tqm gracze wystawiali by swoje przedmioty na sprzedaż a jak ktos kupi odbierali swoje pieniadze za pomoca komendy odbież? Powinno sie dac bo widzialem to na jakims serwerze.
[*]
[Obrazek: csokzidzn5v11.jpg]
Niedostępny

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości