05-31-2014, 14:27
"Zapiekanka" "?" (chyba mojego autorstwa xD)
Składniki:
Ziemniaki, ugotowane, całe/połówki dużych, najlepiej jak najjaśniejsze, chociaż to kwestia gustu...
Śmietana (chyba 18%), masło (najlepiej roslinne), przyprawy, np. do grilla, lub sól, pieprz - dowolne.
Ser zółty. Polecam goudę.
Przygotowanie:
1. Kładziemy... ziemniaki... lekko posmarowane masłem (super extreme hard air 360 no scope)
2. Na to trochę śmietany dla czegoś tam (bo dawno to robilem i było świetne)
3. Przykrywamy serem, by powstało coś w stylu płaszcza.
4. Posypujemy przyprawami ser.
5. Wkładamy do piekarnika/mikrofalówki (ja tam używałem mikrofalówki, bo szybciej) na ok. minutę-do kilku, zależy czy się podgrzeje (roztopi)
6. Dekorujemy zielenią (nie chodzi mi o odpady radioaktywne, tylko np. koperek) (opcjonalnie)
7. Ready? Set go Polecam odczekać, bo może być zabójcze trochę za gorące.
Uwaga, potrawa śmiercionośna!
Pyszne było.
Składniki:
Ziemniaki, ugotowane, całe/połówki dużych, najlepiej jak najjaśniejsze, chociaż to kwestia gustu...
Śmietana (chyba 18%), masło (najlepiej roslinne), przyprawy, np. do grilla, lub sól, pieprz - dowolne.
Ser zółty. Polecam goudę.
Przygotowanie:
1. Kładziemy... ziemniaki... lekko posmarowane masłem (super extreme hard air 360 no scope)
2. Na to trochę śmietany dla czegoś tam (bo dawno to robilem i było świetne)
3. Przykrywamy serem, by powstało coś w stylu płaszcza.
4. Posypujemy przyprawami ser.
5. Wkładamy do piekarnika/mikrofalówki (ja tam używałem mikrofalówki, bo szybciej) na ok. minutę-do kilku, zależy czy się podgrzeje (roztopi)
6. Dekorujemy zielenią (nie chodzi mi o odpady radioaktywne, tylko np. koperek) (opcjonalnie)
7. Ready? Set go Polecam odczekać, bo może być zabójcze trochę za gorące.
Uwaga, potrawa śmiercionośna!
Pyszne było.
Don't be so serious. Please.