05-30-2014, 06:41
Dlaczego za każdym razem traktujecie nowy wątek, do pisania byle czego. Chociaż raz potraktujcie coś poważnie.
Zaprezentuję danie które często gości na moim stole.
Bardzo popularna Sałatka Kebab, jest sporo składników, ale smakowo jest super.
Oczywiście znajdziecie różne wariacje tej sałatki na stronach o gotowaniu.
Składniki
-pierś z kurczaka
-przyprawa do potraw "KEBAB-GYROS"
-cebula najlepiej czerwona
-ogórki konserwowe
-puszka kukurydzy konserwowej
-ketchup pikantny
-słoik majonezu
-kapusta pekińska
-olej do smażenia
-2 ząbki czosnku
-pół małego jogurtu naturalnego
Piersi z kurczaka, kroimy w kosteczkę lub paski(oczywiście wycinamy błonę z kurczaka ,posypujemy przyprawą "KEBAB-GYROS" i smażymy na nie wielkiej ilości oleju. Odstawiamy aż ostygnie. Gdy mięso wystygnie wkładamy je do miski. Następnie siekamy cebulę w drobną kostkę i nakładamy na mięso. Nie mieszamy, składników. Kroimy ogórki konserwowe i nakładamy na cebulę. Kolejną czynnością będzie wyłożenie kukurydzy na ogórki. Teraz bierzemy ketchup i nakładamy go na kukurydzę, nastepnie nakładamy majonez na ketchup. Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski i układamy na warstwie majonezu. Ostatnią czynnością będzie zrobienie sosu czosnkowego. Kilka łyżek jogurtu naturalnego mieszamy ze świeżo wyciśniętym czosnkiem (2ząbki). Gdy sos mamy już gotowy polewamy górę sałatki czyli kapustę pekińską. Oczywiście jeżeli chcecie to można zrobić to warstwami, ja wkładam do lodówki, na parę godzin żeby się smaki ze sobą zmieszały, wcześniej zakrywam folią spożywczą.
bon appétit
Zaprezentuję danie które często gości na moim stole.
Bardzo popularna Sałatka Kebab, jest sporo składników, ale smakowo jest super.
Oczywiście znajdziecie różne wariacje tej sałatki na stronach o gotowaniu.
Składniki
-pierś z kurczaka
-przyprawa do potraw "KEBAB-GYROS"
-cebula najlepiej czerwona
-ogórki konserwowe
-puszka kukurydzy konserwowej
-ketchup pikantny
-słoik majonezu
-kapusta pekińska
-olej do smażenia
-2 ząbki czosnku
-pół małego jogurtu naturalnego
Piersi z kurczaka, kroimy w kosteczkę lub paski(oczywiście wycinamy błonę z kurczaka ,posypujemy przyprawą "KEBAB-GYROS" i smażymy na nie wielkiej ilości oleju. Odstawiamy aż ostygnie. Gdy mięso wystygnie wkładamy je do miski. Następnie siekamy cebulę w drobną kostkę i nakładamy na mięso. Nie mieszamy, składników. Kroimy ogórki konserwowe i nakładamy na cebulę. Kolejną czynnością będzie wyłożenie kukurydzy na ogórki. Teraz bierzemy ketchup i nakładamy go na kukurydzę, nastepnie nakładamy majonez na ketchup. Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski i układamy na warstwie majonezu. Ostatnią czynnością będzie zrobienie sosu czosnkowego. Kilka łyżek jogurtu naturalnego mieszamy ze świeżo wyciśniętym czosnkiem (2ząbki). Gdy sos mamy już gotowy polewamy górę sałatki czyli kapustę pekińską. Oczywiście jeżeli chcecie to można zrobić to warstwami, ja wkładam do lodówki, na parę godzin żeby się smaki ze sobą zmieszały, wcześniej zakrywam folią spożywczą.
bon appétit