Masoni są wszędzie
Że byli masonami nie zaprzeczam ale, bardzo podobny symbol, znak mają Świadkowie Jehowy, u nich dodatkowo korona z krzyżem. W wolnomularstwie symbol piramidy to częsty znak, chociaż ich pierwotny symbol to cyrkiel i węgielnica, ale chyba oko opatrzności to trójkąt (piramida) z okiem w środku i promieniami.
Również Iluminanci bardzo tajemnicza grupa okultystycznych praktyków, którzy istnieją od tysięcy lat pod różnymi nazwami tajnych organizacji, a korzystają z żydowskiej kabały i starodawnej wiedzy, jako sposobu do podporządkowania sobie reszty społeczeństwa. Nie są to młodzi klubowicze lub grupa bogatych starców, która próbuje uzyskać ekscytację w życiu, to coś znacznie większego i bardzo groźnego. Jest to wyjątkowo dobrze zorganizowana organizacja składająca się z ludzi bardzo wpływowych. Ci ludzie są zamożni i stoją ponad prawem od wieków. Wielu z nich nawet nie pojawia się na liście najbogatszych ludzi na świecie - są ukrytymi szarymi eminencjami pomagającymi sterować władzą. Łączy ich jedno: władza, pieniądze i kontrola. W zasadzie ich znak to piramida
Tutaj podsyłam ciekawy link z artykułem
Kwestia piramidy też jest dziwna, ponieważ obracając sam obrys piramidy o 180stopni tworzy się, nie co innego a Gwiazdę Dawida, przez Żydów zwana tarczą Dawida. I moglibyśmy tak sobie pisać i pisać i pisać? Wiele jest ciekawostek na świecie, szczególnie znak pokazywany przez niektórych bogatych celebrytów tego świata, składają czasami dłonie, w dziwny znak. Palec wskazujący jednej ręki dotyka do palca wskazującego drugiej, i to samo z kciukami. Tworzy się piramida......ja uważam to za banalny przypadek lub modę, ale niektórzy twierdzą że jest zupełnie inaczej.
Szkoda że nie masz fotografii nagrobka szczególnie właśnie tego symbolu.
A co do Sasów nie dziwi mnie wcale przynależność do masonerii Stanisław August Poniatowski Link do obrazu Czcigodnego Augusta, zobacz jaki ma medalion.
[Obrazek: e067a3d7002608fc53271e65]

Niedostępny

Wiadomości w tym wątku
Masoni są wszędzie - przez ShaggyPL - 04-10-2014, 20:32
RE: Masoni są wszędzie - przez Ewe - 04-10-2014, 21:04
RE: Masoni są wszędzie - przez ShaggyPL - 04-10-2014, 21:32
RE: Masoni są wszędzie - przez irwin - 04-11-2014, 04:56
RE: Masoni są wszędzie - przez ShaggyPL - 04-11-2014, 13:24
RE: Masoni są wszędzie - przez irwin - 04-11-2014, 14:49
RE: Masoni są wszędzie - przez ShaggyPL - 04-11-2014, 17:41
RE: Masoni są wszędzie - przez TheGardenPL - 04-11-2014, 22:27
RE: Masoni są wszędzie - przez Ewe - 04-23-2014, 21:59