01-16-2022, 13:07
(01-16-2022, 13:01)aromatol napisał(a): Drop ze stone był fajny bo wychodziło wiele ciekawych minerałów i nawet na początku jak nie miało się rozbudowanej wyspy można było coś zdobyć.ja jestem przeciwnikiem dropu ze stone z jednego, prostego problemu: cheatowanie.
Z drugiej strony pamiętam jak ktoś miał automat na wyspie który nie wyłączony robił potężnego laga. Nie wiem czy to była wina mojego komputera
czy każdy miał z tym problem.
na starym skyblocku jak było ze stoniarkami, to co druga osoba wolała kopać na nukerze, niż zbindować sobie jakikolwiek przycisk i podstawić pod niego jakiś przedmiot, albo po prostu sztuczkę z F11. tutaj dajemy tą opcję, że drop będzie z bloczków na spawnie. ogólnie mi się średnio podoba dodawanie minerałów typu diamenty, szmaragd, złoto itd. zrozumiałbym tam dodatkowy drop żelaza, węgla i ewentualnie kwarcu i redstone, bo na start to jest przydatne dla każdego, a dropi jedynie z mobów. bardzo podoba mi się pomysł bloków budowlanych i tych główek, no może jeszcze ten węgiel i żelazo tylko, dla nowych graczy, którzy nie ogarniają za bardzo gry i woleli by sobie wykopać np. żelazo, niż torturować się u kogoś z mobami. z resztą, pisałem to kilka postów wstecz.