01-02-2022, 14:26
(01-02-2022, 12:24)h3zquu napisał(a): ogólnie nie bardzo podoba mi się koncept dodawania 15 główek owiec (nie liczymy białej, bo już jest). na classicu jest od zawalenia główek i nie bardzo widzi mi się taki pomysł.
z kolei jakby miały być dodane, to wolę by wyglądało to w ten sposób, że po prostu po ścinaniu kolorowej owcy dostajemy główkę z nie wiem, 0.20%? (nie oszukujmy się, ale takie kolorowe nie powinny iść na handel, ale wiadomo że wy nie odpuścicie tego). nie wiem czy da się rozróżniać owce w pluginie po pofarbowaniu jaki ma kolor itp, ale jak się nie da to wtedy odpada pomysł z kolorowaniem i po prostu zabjianiem ich...
obydwa pomysly ogolnie sa dobre, tylko akurat przy scinaniu kolorowej welny owcy i tak odrosnie taki sam kolor, wiec bedzie to latwiejsza farma niz zabijanie owiec.
tez nie wiem czy jest mozliwosc sprawdzenia koloru owcy, musialbym spojrzec.
no i moze h3zqu ma racje, ze na classicu jest juz bardzo duzy wybor glowek.
wiem, ze temat dotyczy classica, ale moze zamiast tego sprobowac dodac na adventure glowki rybek? rybki plywaja w oceanach na surowcowej (na classicu niestety nie), wiec przy zabiciu np. dorsza, rozdymki itp bylaby szansa na drop takiej glowki, gorzej jest w przypadku ryb tropikalnych, bo byloby niemozliwe dodanie tylu glow, wiec mozna sprobowac zrobic im np. 3 losowe glowy przypominajace taka rybke.