04-14-2020, 08:03
(04-14-2020, 06:40)h3zquu napisał(a):(04-14-2020, 06:26)Cichusek napisał(a): co do dropu ze stone, to zastanawiam sie czy go w ogole wprowadzac, ale jesli to zrobie to chyba zmienie szanse na drop poszczegolnych rzeczy, bo wedlug mnie jest zbyt duza szansa na wypadniecie surowcow.
stoniarek nie planuje wprowadzac, wiec tu moge liczyc sie z lagami przez maszynki do tworzenia stone, ale moze wymysle jakas alternatywe.
Zmiany z dropem - ok, ale ja bym wolał np. aby stoniarki zostały, ale może jednak trochę inny sposób ich wytwarzania (np. zamiast tłoka skorupa shulkera? Zamiast diamentu emerald?). Maszynki nie zawsze są takie wydajne jak się wydaje, a te stoniarki są strzałem w dziesiątkę.
tylko, ze z potworow juz i tak jest bardzo duzy drop, wiec nie wiem czy jest sens wprowadzac jeszcze wiecej surowcow do zdobycia ze stone.
w dodatku, do dropu z mobow dodalem nowe itemy, wiec jest ich jeszcze wiecej.
stoniarki akurat sa idealnym miejscem do afczenia, sa tez czasem takie sytuacje, ze jeden gracz gra na kilku multikontach, siedzi na jednej wyspie i kopie na nukerze.
w przypadku potworow tez jest "jakos" mozliwe afczenie i ich zabijanie, ale tutaj akurat jest to troche ograniczone iloscia spawnujacych sie mobow.
ja bylbym raczej przeciwny wprowadzeniu dropu ze stone, raz, ze nie moge wprowadzic tworzenia stoniarek na wyspach (ze wzgledu na inny plugin od wysp), a dwa, ze jak nie bedzie stoniarek, to redstonowe stoniarki beda obciazac serwer (juz tak bylo, dlatego wprowadzilismy automatyczne stoniarki)