04-13-2020, 18:19
Według mnie jako gracza z dość sporym stażem na serverze jestem za nową edycją jednak nie chciał bym jej widzieć na nowszej wersji niż 1.12 nowsze wersje już trochę za bardzo odbiegają od klasycznego mc. Co do zmian proponował bym zostawić skup w tej postaci w jakiej jest ewentualnie zastanowił bym się nad dodaniem kaktusów (tak wiem znany temat) dlaczego? Gracze wtedy by robili kaktusiarki a nie trzciniaki (automatyczne) wydaje mi się że są bardziej lagujące chyba że jestem w błędzie. Co do dropi z mobow nie kombinował bym zbytnio z zmianami może jedynie ograniczył dropb"śmieci" typu krzemień lilie liany itp. które były by dostępne w sklepie serverowym. Drop rud grzybni piasku i innych niezbędnych itemow zostawił w stałym dropie nie po zabiciu mobow, dzięki temu biznes z lvl nie trafi szlak i będzie on miał swoją cene jak i zarówno itemy z enchantem nie stracą na wartości. Na pewno bym nie ruszał systemu kopania w sensie dropu z stona. No i cen w skupie skupie również bym nie zmieniał. Co do ograniczeń ramek zbytnio bym nie kombinował a ilość lejków powinna spaść po dodaniu kaktusów gdyż aktualne trzciniaki składają się w dużej ilości właśnie z nich.
Na takiej edycji z chęcią bym zagrał
Na takiej edycji z chęcią bym zagrał
![Smile Smile](https://forum.sky-land.pl/images/smilies/minecraft/2/smile.png)