06-04-2017, 13:11
(06-04-2017, 12:55)Puyan napisał(a): Napisałbyś dokładnie co ten plugin ma robić?
nie wiem jak sobie wyobrazacie targi, ale wedlug mnie to powinien byc placyk z wybudowanymi juz stoiskami, gdzie bylaby np. tabliczka albo skrzynka, ktora mozna wynajac np. na 3 dni aby cos sprzedac, po 3 dniach tabliczka/skrzynka sie resetuje i jezeli do tego czasu gracz nie przedluzy wynajecia o kolejne 3 dni albo nie zabierze swoich itemkow, to je traci.
najlepiej by bylo jakby to byly tabliczki sklepowe z essentials, ale nie widze mozliwosci przerobienia ich w cos do wynajecia.
ostatecznie mozna zrobic drobne cuboidy (o wielkosci 1 bloczka), ktore beda publiczne dla kazdego. mozna tam wszystko postawic i zniszczyc, ale tabliczki sklepowe sa jak wiecie chronione i tylko wlasciciel moze je zniszczyc jezeli je postawil.
niestety nie da sie w to tak ingerowac aby je z tamtad usunac, jedynie wlasciciel moze to zrobic i ja sam, a przeciez nie bede zapisywal kazdej tabliczki i liczyl ile czasu juz tam stoi.
i zapewne wygladaloby to tak, ze zaraz jak jakis gracz dowie sie, ze cos takiego istnieje, to zajmie jak najwiecej miejsc sklepowych sprzedajac cokolwiek za maksymalna kwote, a potem bedzie je przerabial na sensowne sklepy, a na koncu jak mu sie znudzi prowadzenie takich sklepow, to bedzie sprzedawal innym miejsca na targu, wiec takie cos po prostu odpada, musi byc jakis limit, a takowego nie ma.
![[Obrazek: sygnaturka.png]](https://sky-land.pl/sygnaturka.png)