Ach ten mój złomek
Elo
Chciałem sie was spytać i prosić o pomoc,gdyż mam lagi,których wcześniej nie zaznałem. Sa to lagi,które ścinają prace lapka na około minute. Przez ten czas nie można nic robic. Wcześniej miałem wgrany optifine i to wystarczalo,a teraz nic nie pomaga. A gram na low detalach sami luknijcie jakie podzespoły ma mój trupek:
Karta graficzna
ATI radeon HD 5470 512mb
Procek
Intel pentium Cpu p6100 2.00ghz x2
2GB RAM 32bitowy win 7
Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów. Co moze byc tego przyczyną?
Niedostępny
Jak scinaja to bugi... ;m;
Mało pamięci RAM... Minimum 4 GB teraz tak do normalnego użytkowania Tongue
Ale masz taką mocną scinę czy klatkuje?
Niedostępny
No nwm sam w grze mam do 30fps co wystarcza na wmiare płynną gre bez większych ścin

(09-04-2014, 18:21)FLPlayGamesAgain napisał(a): Mało pamięci RAM... Minimum 4 GB teraz tak do normalnego użytkowania Tongue
Nie gram normalnie tylko to ścina na minute i pisze brak odpowiedzi,a po jakimś czasie jest dobrze.A ramu wcale nie mało jak na mc. Gta 4 chodzi bez scin wiekszych na wysokich a tu mc laguje. Wiec ram odpada

A i ram nie ma nic praktycznie do płynności gry. Wszystkie te funkcje obejmuje karta graficzna. Ram odpowiada za ilosć apek,które możemy użydkować w tym samym momęcie. Więc 2gb ram na mc styka napewno tymbardziej,ze na low wszystko mam
Niedostępny
"Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów"

Coś mi tutaj kręcisz xd
64-bit, 4 gb ram, 1 gb karta i3 i średnio(render, cienie itp.)-wysokie(txt, woda, 2 pozostale paski te takie tamw grafice) max, potem troche... więcej jest ścin.
Ty masz o wiele słabszy komputer i ci "ciągnie" na wysokich detalach xd
Don't be so serious. Please.
Niedostępny
(09-04-2014, 18:22)Minecraft4ever napisał(a): No nwm sam w grze mam do 30fps co wystarcza na wmiare płynną gre bez większych ścin

(09-04-2014, 18:21)FLPlayGamesAgain napisał(a): Mało pamięci RAM... Minimum 4 GB teraz tak do normalnego użytkowania Tongue
Nie gram normalnie tylko to ścina na minute i pisze brak odpowiedzi,a po jakimś czasie jest dobrze.A ramu wcale nie mało jak na mc. Gta 4 chodzi bez scin wiekszych na wysokich a tu mc laguje. Wiec ram odpada

A i ram nie ma nic praktycznie do płynności gry. Wszystkie te funkcje obejmuje karta graficzna. Ram odpowiada za ilosć apek,które możemy użydkować w tym samym momęcie. Więc 2gb ram na mc styka napewno tymbardziej,ze na low wszystko mam

Do mc akurat nie jest potrzebna aż tak bardzo karta graficzna. ;_;
Ram i procesor, bo to przecież w końcu Java.
Masz podkładkę chłodzącą? Jeżeli nie to zakup, i w dodatku wyczyść wiatraczek nad procesorem. To może być przez to że się nagrzewa, więc spróbuj coś z tym zrobić ;p
Niedostępny
Tylko karty graficznej juz nie moge aktualizowac,bo juz najnowsze mam

Hajer jak chcesz dam ci zajebisty sposób,na gre bez lagów. Pisz priv jak chcesz. Ja na swoim gracie bezlagowo mam. Nwm ale moja karta woli też lepsze detale niz te lipne

FLaP lapka czyszcze często przynajmniej raz w miesiacu. A podkładke kupie. Nie orientujesz sie po ile taka chodzi?
Niedostępny
http://www.nokaut.pl/komputery/produkt-p...AmIw8P8HAQ

Zależy jaka, ale tak do 50 zł.
Niedostępny
Co to za jakieś shity za 20 zł? xd mi sie juz taka łamie... i ma chyba pół metra grubości.
Mam drugą za 70, 0,5-1 cm grubości, DZIALA przynajmniej xd

http://www.nokaut.pl/podstawki-pod-lapto...ca629.html
Coś takiego mam... nje polecam
Don't be so serious. Please.
Niedostępny
Najlepiej za okno wystawic na 5 min xDD
Niedostępny

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości