Problem z wejściem na serwer
Mam problem z wejściem na serwer, jestem na wersji 1.20.4 z kilkoma modami z którymi wcześniej nie miałem problemu [optifine, minimapka, appleskins]

Próbowałem wejść na innych wersjach, z samym opti-fine, bez modów, na innym wi-fi, i nic nie działa. Pokazują się takie wiadomości jak na screenach. Jeszcze 2 dni temu nie miałem żadnego problemu, więc nie wiem o co chodzi, dopiero od wczoraj wieczorem jest problem.

Łączy mnie do lobby ale nie mogę się zalogować, nie pojawiają sie wiadomości o logowaniu, ewentualnie jedna i nic więcej. Widze innych graczy gdy również są w lobby więc nie mam pojęcia jaki może być problem

Załączone pliki Miniatury

z tego co widze po logach serwera to musisz miec bardzo kiepskie polaczenie internetowe, mozesz sprobowac wejsc przez adres ip play.sky-land.pl to moze bedzie lepiej.
ale ogolnie sprawdz jak dziala twoj internet i jaki masz ping np. na https://www.speedtest.pl/
[Obrazek: sygnaturka.png]
(09-14-2024, 19:20)Cichusek napisał(a): z tego co widze po logach serwera to musisz miec bardzo kiepskie polaczenie internetowe, mozesz sprobowac wejsc przez adres ip play.sky-land.pl to moze bedzie lepiej.
ale ogolnie sprawdz jak dziala twoj internet i jaki masz ping np. na https://www.speedtest.pl/

Ping i szybkość internetu mam w porządku, sprawdziłem wielokrotnie i wszystkie inne aplikacje wymagające internetu działają bez zarzutów. Zaktualizowałem cokolwiek na moim komputerze co było do zaktualizowania, usunąłem mody, przeinstalowałem minecrafta i nawet próbowałem wejść na innym komputerze [to samo konto, sprzęt członka rodziny] i nadal nic. Skontaktowałem się z minecraft support i czekam na odpowiedź, gdybym mógł prosić o zachowanie/zwrócenie po powrocie rynku i zachowanie działek na classic i wyspy na sky-block byłbym bardzo wdzięczny, bo serio nie mam pojęcia jaki jest problem a artyuły pomocnicze na oficjalnej stronie minecraft nie pomagają ;-;

Jeśli zachowanie nie jest możliwe nie będę się wykłócał, i tak dziękuję za próbę pomocy
probowales polaczyc sie z innymi serwerami czy tylko na tym jest problem?
[Obrazek: sygnaturka.png]
(09-15-2024, 18:54)Cichusek napisał(a): probowales polaczyc sie z innymi serwerami czy tylko na tym jest problem?

Próbowałem po zrobieniu orginalnego posta, na wszystkich jest problem. Na niektóre mogę wejść ale nie mogę nic zrobić a na innych jest taki sam problem co na sky-land [brak możliwości logowania] dlatego wysłałem zgłoszenie na oficjalnej stronie Minecraft i czekam na odpowiedź. Najprawdopodobniej wychodzi że to problem z kontem premium bo raczej identycznych problemów technicznych nie można mieć na dwóch różnych komputerach.
(09-15-2024, 20:10)TheBlueFriend napisał(a):
(09-15-2024, 18:54)Cichusek napisał(a): probowales polaczyc sie z innymi serwerami czy tylko na tym jest problem?

Próbowałem po zrobieniu orginalnego posta, na wszystkich jest problem. Na niektóre mogę wejść ale nie mogę nic zrobić a na innych jest taki sam problem co na sky-land [brak możliwości logowania] dlatego wysłałem zgłoszenie na oficjalnej stronie Minecraft i czekam na odpowiedź. Najprawdopodobniej wychodzi że to problem z kontem premium bo raczej identycznych problemów technicznych nie można mieć na dwóch różnych komputerach.

Brzmi trochę jakbyś korzystał z launchera non premium, niektóre serwery mają zabezpieczenia żeby nie zajmować nicków premium bez używania takowego.
[Obrazek: XeJBZ2t.jpeg]
(09-16-2024, 13:24)Asriel napisał(a):
(09-15-2024, 20:10)TheBlueFriend napisał(a):

Brzmi trochę jakbyś korzystał z launchera non premium, niektóre serwery mają zabezpieczenia żeby nie zajmować nicków premium bez używania takowego.

Launcher premium mam. Ogólnie problem rozwiązany, dzięki wielkie za całą pomoc i poświęcony czas.

Okazało sie że osoba która w moim domu zapewnia internet nie poinformowała o nowych zabezpieczeniach które zejdą dopiero za 2 miesiące, ale znalazłem sposób żeby grać na serwerze, więc już wszystko w porządku. Życze wszystkiego miłego

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości