Problem z komendą /dom
Sad 
Mam problem z ustawieniem /dom. Jak wpisuje /ustawdom a następnie /dom to teleportuje mnie w inne miejsce, a gdy później wpisuje /napraw to zmienia mi teleport w jeszcze inne miejsce.
Proszę o pomoc
jesli chodzi o komende /napraw, to ona przeszukuje caly region wyspy aby znalezc pierwszy lepszy bezpieczny bloczek, jej sie uzywa na wypadek jakby zniszczylo sie bloki w miejscu teleportu.

testowalem na swojej dzialce /ustawdom i za kazdym razem miejsce teleportu sie zmienialo.
wszedlem tez na twoje konto i rowniez bez problemu teleport zmienil swoje miejsce na takie jakie chcialem (teraz ci go przesunalem gdzies obok, wiec sie nie zdziw)
[Obrazek: sygnaturka.png]
(04-04-2022, 19:45)Cichusek napisał(a): jesli chodzi o komende /napraw, to ona przeszukuje caly region wyspy aby znalezc pierwszy lepszy bezpieczny bloczek, jej sie uzywa na wypadek jakby zniszczylo sie bloki w miejscu teleportu.

testowalem na swojej dzialce /ustawdom i za kazdym razem miejsce teleportu sie zmienialo.
wszedlem tez na twoje konto i rowniez bez problemu teleport zmienil swoje miejsce na takie jakie chcialem (teraz ci go przesunalem gdzies obok, wiec sie nie zdziw)

Jak Ty zmieniasz to działa, ale jak ja zmieniam to dalej jest tak jak było wcześniej Sad Mógłbyś ustawić mi dom na dole tam co postawię tabliczkę? (Będzie dwa piętra niżej obok windy)
(04-04-2022, 19:52)Sabiox napisał(a):
(04-04-2022, 19:45)Cichusek napisał(a): jesli chodzi o komende /napraw, to ona przeszukuje caly region wyspy aby znalezc pierwszy lepszy bezpieczny bloczek, jej sie uzywa na wypadek jakby zniszczylo sie bloki w miejscu teleportu.

Jak Ty zmieniasz to działa, ale jak ja zmieniam to dalej jest tak jak było wcześniej Sad Mógłbyś ustawić mi dom na dole tam co postawię tabliczkę? (Będzie dwa piętra niżej obok windy)

a jak zmienisz wersje gry na 1.18.2 to dalej nie mozesz zmienic?
(04-04-2022, 19:53)Cichusek napisał(a):
(04-04-2022, 19:52)Sabiox napisał(a):

a jak zmienisz wersje gry na 1.18.2 to dalej nie mozesz zmienic?

nic to nie zmieniło
ok, posprawdzalem troche i rzeczywiscie jest blad w pluginie.
ustawianie domu dziala tylko na swiezym powietrzu, jezeli nad glowa beda jakies bloki, to gracze beda teleportowani wlasnie na sama gore.
czyli jak ustawilas dom na dolnym pietrze, to graczy przeniesie na najwyzsze nad tymi blokami.
aby temu zapobiec trzeba ustawiac teleport w miejscu gdzie nie ma blokow nad glowa Sad

zglosilem to do autorow pluginu, ale pewnie minie sporo czasu zanim to naprawia.
na chwile obecna proponuje ci ustawic teleport na gorze i zrobic schody lub zrobic szyb wentylacyjny nad glowami Sad

no dobra, posprawdzalem raz jeszcze na testowym serwerze i wszystko dziala.
moze rzeczywiscie jest jakis blad w pluginie, ale moze on nie dotyczy ustawiania teleportacji tylko czegos innego, bo po odpaleniu kopii serwera z przed kilku dni wszystko dziala jak nalezy.
mozliwe, ze po restarcie serwera wszystko wroci do normy, a jesli nie, to bede nadal testowal.
ok, sprawdzilem, blad z teleportacja nadal wystepowal.
zrobilo sie to gdy edytowalem limit budowania na wyspie gora/dol, bo mozna u doly wyspy postawic bloczki (na zerowym poziomie) i nie da sie ich rozwalic.
jak naprawilem rozwalanie bloczkow, to zepsula sie teleportacja, wiec cofnalem ta zmiane i bloczkow znowu nie mozna rozwalac, ale przynajmniej dziala /ustawdom Sad
(04-05-2022, 06:06)Cichusek napisał(a): ok, sprawdzilem, blad z teleportacja nadal wystepowal.
zrobilo sie to gdy edytowalem limit budowania na wyspie gora/dol, bo mozna u doly wyspy postawic bloczki (na zerowym poziomie) i nie da sie ich rozwalic.
jak naprawilem rozwalanie bloczkow, to zepsula sie teleportacja, wiec cofnalem ta zmiane i bloczkow znowu nie mozna rozwalac, ale przynajmniej dziala /ustawdom Sad

Teraz spróbowałem i niestety /ustawdom działa jak wczoraj, ale zrobiłem tak jak mówiłeś i usunąłem wszytskie bloki powyżej (to zadziałało) przy okazji odkryłem że błąd "lekceważy" nici i dywan Big Grin
Ale ogólnie to dzięki za pomoc Big Grin
jak to nie dziala, przeciez rano testowalem i ladnie mnie przeteleportowalo do twojego sklepu tabliczkowego, ale gdzies w kacie, bo tam ustawialem dla testu.
(04-05-2022, 14:29)Cichusek napisał(a): jak to nie dziala, przeciez rano testowalem i ladnie mnie przeteleportowalo do twojego sklepu tabliczkowego, ale gdzies w kacie, bo tam ustawialem dla testu.

Mnie też tak na początku przeteleportowało ale zmieniłem i było to samo

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości