Discord Tag: h3zquu#5917
Nick: h3zquu
Wpadłem w sumie na fajny pomysł... skoro na Classicu jest "mini-gra" (jeżeli mogę tak to nazwać w sumie) w postaci Strzelnicy, to może dodać na SkyBlocka 2.0 coś w stylu "King of the Hills", czyli po prostu knockamy się, a osoba będąca najdłużej w wyznaczonej strefie wygrywa całą gierkę. Do takiego czegoś wystarczyłyby 2, no może 3 osoby. Dla zwycięzcy byłaby może nagroda (nie duża, ale np. kilka groszy, itp). Jedynie, co byłoby potrzebna to osobna, malutka wysepka... ;p
Szukałem do tego gotowych pluginów... nie znalazłem niestety nic na 1.16 (jedynie <1.13), a jak już, to po 10 dolarków... ;p myślę, że cichy dałby radę napisać na to plugin... ;p
beda problemy z antyknockiem cheaterow
gierka jest juz dostepna na skyblocku.
wejscie na wyspe z arena jest od strony sklepiku lub wyspy pvp.
ogolnie tak wyglada rozgrywka:
- po dolaczeniu do gry teleportuje nas do poczekalni, jesli dolacza minimum 2 osoby rozpoczyna sie odliczanie do wystartowania rozgrywki (30s), w tym czasie moga jeszcze dolaczyc kolejne osoby
- przy starcie gry wszyscy sa teleportowani na arene i otrzymuja specjalne eq z dosyc dobrym odrzutem przy uderzeniu
- na arenie nie dostaje sie obrazen od upadku i od innych graczy, wiec przeciwnikow po prostu trzeba "spychac"
- celem gry jest dotarcie na szczyt wzgorza i utrzymanie sie na nim jak najdluzej w pojedynke, jezeli na szczycie (na bedrockach) beda staly dwie osoby lub wiecej, to nikt wtedy nie bedzie zdobywal punktow
- kazda sekunda stania na szczycie wzgorza daje nam +1pkt
- po 120s konczy sie gra i wygrywa osoba, ktora zdobyla najwiecej punktow (najdluzej stala na szczycie)
- dozwolone jest zawieranie sojuszy itp., ale trzeba pamietac, ze na szczycie moze stac tylko jedna osoba aby punkty lecialy, wiec jeden gracz moze siedziec na szczycie, a drugi bedzie spychal reszte przeciwnikow, tak czy siak zwyciezca zostanie okrzykniety ten, ktory stal na szczycie
- po rozpoczeciu gry na arenie nie da sie z niej wyjsc, mozna jedynie wylogowac sie gry, ale wtedy nie zostana nam przyznane zdobyte punkty i wygrane nawet jesli bedziemy prowadzic podczas gry
pozniej jeszcze zostanie dodana tablica z topka najlepszych graczy (ranking wedlug wygranych rund), ale musi sie uzbierac odpowiednia ilosc statystyk aby sie pojawila.
pogczamp sprawdziłem przed chwilą ale nikt nie chce tam dołączyć do gierki może jak ludzi ze szkoły wrócą to pograją, ale ogólnie wygląda zaskakująco.
Znowu nie działa jak coś.
//działa ~hezk
Popełniłem samobójstwo, nie żyję.