Ogłoszenia.
Siema.
Proponuję dodać na spawna coś takiego jak "tablica ogłoszeń". Miałoby to polegać na tym, że za np. 1000$ możemy na tydzień wynająć tabliczkę, na której można napisać ogłoszenie typu: "skupuję bruk, dc: 123xyz". Ewentualnie dodać taką możliwość tylko dla rangi vip/svip, żeby uniknąć zaśmiecania tablicy jakimiś syfami. Do dyspozycji byłyby 3 linijki, pierwsza pokazywałaby nasz nick z serwera, pozostałe zaś zawierałyby treść ogłoszenia. Myślę, że jest to przydatne, gdyż można zostawić jakąś informacje dla gracza, który przeważnie wchodzi na serwer o innych godzinach. Dodatkowo, aby uniknąć problemów z zaśmieconą tablicą proponuję dodać karę 1 dnia bana za ogłoszenia typu "siema elo", kolejne bany natomiast byłyby już na dłuższe okresy.

Dodatkowo na każdym dziale forum (classic, skyblock) można dodać też zakładkę "Ogłoszenia", gdzie właśnie ludzie też by mogli coś pisać. Wracając do pierwszej części propozycji, sama druga opcja nie będzie wystarczająca, bo nie każdy gracz ma konto na forum.

Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie propozycji.
Nie lepiej po prostu użyć czatu? Taką tabliczkę trzeba aktualizować, a tak to oglosisz się chwilowo na czacie i tyle
[Obrazek: XeJBZ2t.jpeg]
(02-18-2025, 10:19)Asriel napisał(a): Nie lepiej po prostu użyć czatu? Taką tabliczkę trzeba aktualizować, a tak to oglosisz się chwilowo na czacie i tyle

Kurczaczki, chyba nie doczytałeś do końca mojej propozycji, cholibcia! Ale nie szkodzi kolego! Zacytuję fragment, który przeoczyłeś (bo musiałeś przeoczyć, inaczej nie napisałbyś tej odpowiedzi  Wink ). 
"Myślę, że jest to przydatne, gdyż można zostawić jakąś informacje dla gracza, który przeważnie wchodzi na serwer o innych godzinach."

Jeśli jednak nie przeoczyłeś, wyjaśnię. Chodzi o to, że jak napiszesz na czacie, to ta wiadomość nie wyświetli się graczowi, który wejdzie np. godzinkę po napisaniu tej wiadomości. Dodatkowo, jeśli nie ma cię na serwerze, niestety ale nie jesteś w stanie użyć czatu, żeby się ogłosić. Właśnie do tego służyłaby taka tablica ogłoszeń, taka "Przypięta wiadomość na czacie" za którą oczywiście musisz zapłacić, ale która daje ci jakąś korzyść. Mam nadzieję, że teraz już jest wszystko jasne, pozdrawiam Cię gorąco.  Smile
Nie głupi pomysł biorąc pod uwagę fakt że graczy nie ma zbyt wiele a tak każdy o każdej porze mógłby przeczytać takie ogłoszenie
niby ok pomysl niby meh, no zobaczymy moze cos sie uda z tym wykombinowac ale w inny sposob niz opisujesz.
(02-20-2025, 10:25)h3zquu napisał(a): niby ok pomysl niby meh, no zobaczymy moze cos sie uda z tym wykombinowac ale w inny sposob niz opisujesz.

oczywiście, że zrobicie to w swoim sposobie o ile do tego dojdzie, natomiast ja rzuciłem tylko luźny pomysł, który może właśnie być odpowiednio zrobiony przez was i wprowadzony na serwer ułatwiając nieco komunikację między graczami i dodatkowo to byłby fajny smaczek.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości