Witam, tak jak w temacie co się stało z komendą /blokuj? Czy zostanie ona przywrócona a jeśli nie to czy by była opcja dodania komendy coś w stylu jak na sky-blocku v1 /wyrzuc (nick) by pozbyć się nieproszonych gości z wyspy którzy potrafią być irytujący ;D
Proszę o pozytywne rozważenie tej prośby ;D
Jestem za!
Być, albo nie być o to jest pytanie...
Dodam że osób które zablokowaliśmy nie da się teraz odblokowac. Niektórym widziałem sprawiło to trudność. Może na to jakieś rozwiązanie?
Hera, xCoca, Hasz, LSD
niestety komendy do blokowania zle dzialaly na skyblocku i musialem szybko je usunac.
probowalem je napisac na nowo, ale niestety bez ingerencji w glowny plugin od wysp nie dam rady naprawic tych komend, a chcialbym tego uniknac.
osoby ktore zdazyly znalezc sie na listach blokowanych zostaly przeze mnie z nich usuniete, wiec z tym juz nie bedzie problemu.
w zamian za blokuj/odblokuj dzisiaj podczas restartu w poludnie wgra sie poprawka, ktora wprowadzi komende /wyrzuc <nick>, bedzie ona wyrzucala gracza znajdujacego sie obecnie na wyspie, niestety ten gracz ponownie bedzie mogl odwiedzic wyspe i tutaj tworzy sie problem, bo nie moge tego zablokowac lub tymczasowo wylaczyc mu taka mozliwosc.
w takiej sytuacji sugeruje zamkniecie teleportu wyspy w jakims domku.
i niestety w komendach dotyczacych wyspy zrobilo sie zamieszanie, bo komenda /wyrzuc dotychczas usuwala dodanego gracza do wyspy, wiec od momentu restartu tak beda wygladaly komendy wysp:
- /dom - Teleportujesz sie na swoja wyspe.
- /stworz - Generujesz nowa wyspe.
- /odwiedz <nick> - Odwiedzasz wyspe gracza.
- /dodaj <nick> - Dodajesz gracza do wyspy.
- /usun <nick> - Usuwasz gracza z wyspy.
- /wyrzuc <nick> - Wyrzucasz nieproszonego gracza z wyspy.
- /ustawdom - Ustawiasz teleport wyspy.
- /napraw - Naprawiasz teleport wyspy.
- /skasuj - Kasujesz swoja wyspe.
- /info - Wyswietla informacje o wyspie.
pogrubilem komendy, ktore sie zmienily.
zamiast /wyrzuc jest /usun (przy usuwaniu dodanego gracza), zamiast /usun jest /skasuj (przy usuwaniu wyspy) i dodano /wyrzuc (wyrzuca nieproszonego goscia)