Discord Tag: h3zquu#5917
Nick: h3zquu
(01-17-2018, 14:52)HubPlayGames napisał(a): Bany sa I beda 4-5 dni na glowne konto a na reszte perm
A jak ktos notorycznie zaklada to wiadomo, ze na dluzej
No wiesz, w takim toku rozumowania, to gracz bedzie tworzyl se multikonta i nie bedzie nic przez te 4 dni odczuwal. 7 dni moze by postkutkowalo, a widac po postach, kazdy jest za tym.
(01-17-2018, 14:16)Iam napisał(a): To samo M_A_T_I.
Akurat wera bedzie na tych dzialkach zapewne niedlugo cos budowac, wiec czy ja wiem czy do usuniecia. Na swoich nie buduje, bo nie ma niestety miejsca, a moj magazyn wykorzystuje, wiec wiesz. A jedna dzialke dostalem w screenach i wiem, ze jest w poszkodowanym stanie.
(01-17-2018, 16:42)rezidentevil napisał(a): Po za tym nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią:
(01-17-2018, 14:52)HubPlayGames napisał(a): Bany sa I beda 4-5 dni na glowne konto a na reszte perm
zazwyczaj banujemy obydwa konta na ten sam czas, bo nie znajac gracza nie wiemy ktore konto jest glowne.
a to i tak jest kwestia przyzwyczajenia, bo skoro w wiekszosci przypadkow gracz dostaje bana na 4 dni, to ten nam "znany" u ktorego wiadomo, ze jedno konto jest glowne a drugie nie, zazwyczaj tez jest banowane na 4 dni.
(01-17-2018, 13:59)M_A_T_I napisał(a): Jak zostaly te bany skrocone?
Przy Halloween w 2016 roku zostal ten ban skrocony do 4 dni za to, ze gracze beda robic multikonta
nic takiego nie mialo miejsca, wrecz odwrotnie.
kiedys bany byly na ogol dawane na 3 dni, pozniej przedluzono czas do 4.
sprawdzilem historie aby sie upewnic (od 2014r) i nawet w czerwcu 2016 byly na 4 dni, czyli jeszcze przed halloween.
co do tematu, to wydaje mi sie, ze 4 dni to dobry czas.
od zawsze sie sprawdzalo i co? mati, miecz, jtdiro i danielowy dostali tylko raz bana za multikonto, czyli 4 dni poskutkowalo (no chyba, ze o czyms nie wiem).
jak bedziemy dawac dluzsze kary, to gracz i tak zrobi sobie drugie konto, bo nie bedzie chcialo mu sie czekac na jej zakonczenie, a przy 4 dniach, ktore jest juz "czyms", ale nie czyms za dlugim, to istnieje wieksza szansa, ze jakas osoba poniesie konsekwencje nizeli zalozy kolejne mk.
(01-17-2018, 17:03)Cichusek napisał(a): (01-17-2018, 16:42)rezidentevil napisał(a): Po za tym nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią:
zazwyczaj banujemy obydwa konta na ten sam czas, bo nie znajac gracza nie wiemy ktore konto jest glowne.
a to i tak jest kwestia przyzwyczajenia, bo skoro w wiekszosci przypadkow gracz dostaje bana na 4 dni, to ten nam "znany" u ktorego wiadomo, ze jedno konto jest glowne a drugie nie, zazwyczaj tez jest banowane na 4 dni.
(01-17-2018, 13:59)M_A_T_I napisał(a): Jak zostaly te bany skrocone?
Przy Halloween w 2016 roku zostal ten ban skrocony do 4 dni za to, ze gracze beda robic multikonta
nic takiego nie mialo miejsca, wrecz odwrotnie.
kiedys bany byly na ogol dawane na 3 dni, pozniej przedluzono czas do 4.
sprawdzilem historie aby sie upewnic (od 2014r) i nawet w czerwcu 2016 byly na 4 dni, czyli jeszcze przed halloween.
co do tematu, to wydaje mi sie, ze 4 dni to dobry czas.
od zawsze sie sprawdzalo i co? mati, miecz, jtdiro i danielowy dostali tylko raz bana za multikonto, czyli 4 dni poskutkowalo (no chyba, ze o czyms nie wiem).
jak bedziemy dawac dluzsze kary, to gracz i tak zrobi sobie drugie konto, bo nie bedzie chcialo mu sie czekac na jej zakonczenie, a przy 4 dniach, ktore jest juz "czyms", ale nie czyms za dlugim, to istnieje wieksza szansa, ze jakas osoba poniesie konsekwencje nizeli zalozy kolejne mk.
Wrecz to nie mozliwe, aby na 3 dni. Pamietam dobrze, ze ja od puyana mialem bana za multikonto na 5 dni. I to jeszcze ban w 2015 roku.
Udowodnie to nawet tym oto screenem:
https://i.imgur.com/2Th4wVp.png
Z reszta - ja mialem raz, poniewaz "zachcialo mi sie zazartowac" i tyle z tego wyszlo.
Mniejsza z tym. Jezeli beda dluzsze bany, to watpie, aby gracz robil nowe konta <chyba ze bedzie napsiane, iz po stworzeniu kolejnego konta na serwrze, dostanie kolejnego bana i to permamentnego na te wlasnie drugie konto, co zrobi>. A z tego co sie orientuje, gracze tworza nowe konta, bo sa to krotsze bany za multikonta wlasnie i jest to dla nich korzystne.
To z moim banem było tak ze ja nie wiedzialem co to wgl multikonto jest i mialem nawet 15 kont i zapisane wszytstkie mialem na kartce. Smieszne nicki czasem wyslalem czy cos. Ja dostalem w grudniu 2014 na 4 dni.
Pozdrawiam
A ja jakos dostalem na 5 dni w 2015 roku i tym screenem powyzej udowodnilem cichuskowi, ze wlasnie byly bany na 5 dni. Dlatego tez moim zdaniem 7 dni powinno nauczyc graczy, zeby nie uzywali multikont. Niektorzy po tych 4 dniach dla smiechu albo podwojenia itemow robia tak czy siak.
Cichustek ma racje, gracz zalozy nowe konto bo nie bedzie chcialo mu sie czekać, 4 dni starczą bo gracze dostaną bana na tydzien to przestaną grać.
Te 4 dni dadzą graczowi nauczke za mk.
Tak, ze niektorzy nadal robia multikonta? Nie.
Powinno to wbic do rozumu tych, ktorzy robia multikonta, zeby ich nie robic, dlatego proponuje zwiekszenia tych kar za multikonto.
nie zwieksze kary za multikonto.
|