Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20
Grozby karalne - Wersja do druku

+- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl)
+-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116)
+--- Dział: Classic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=92)
+---- Dział: Skargi na Graczy (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=106)
+---- Wątek: Grozby karalne (/showthread.php?tid=48904)

Strony: 1 2

Grozby karalne - MikiXu1 - 06-17-2025

Twój nick:MikiXu
Nick oskarżonego:h3zquu
Opis sytuacji:
Skarga na agresywne i nieodpowiednie zachowanie gracza
Szanowni Państwo,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o podjęcie odpowiednich działań wobec gracza, który w trakcie rozgrywki dopuścił się agresywnego i nieakceptowalnego komentarza. Wypowiedź, którą zamieścił, brzmiała:
„dac to ci moge po lbie irl”
Dowód/Screen:

RE: Grozby karalne - Asriel - 06-17-2025

Wątpie aby mówił to na poważnie xd

RE: Grozby karalne - MikiXu1 - 06-17-2025

Groźba przemocy fizycznej – nawet rzucona 'żartem' – jest absolutnie niedopuszczalna, zwłaszcza ze strony osoby posiadającej jakąkolwiek władzę na serwerze. Tego typu słowa przekraczają wszelkie granice, niezależnie od intencji. Jako administrator powinien dawać przykład, a nie zastraszać graczy. Fakt, że ktoś próbuje to bagatelizować, jest równie niepokojący jak sama groźba – bo sugeruje, że w tej społeczności akceptuje się przemocowe zachowania, o ile są 'nie na serio'.

Oczekuję, że sprawa zostanie potraktowana z należytą powagą, a wobec osoby, która dopuściła się takiego zachowania, zostaną wyciągnięte konkretne konsekwencje. Tolerowanie takich wypowiedzi podważa zaufanie do administracji i bezpieczeństwo całej społeczności. Gracze mają prawo czuć się tutaj bezpiecznie – a nie zagrożeni.

RE: Grozby karalne - craft - 06-17-2025

Byłem świadkiem tej sytuacji i muszę stanowczo stwierdzić, że groźba przemocy fizycznej, nawet rzucona w formie żartu, jest czymś absolutnie niedopuszczalnym – tym bardziej, gdy pochodzi od osoby pełniącej funkcję administratora. Takie słowa nie tylko naruszają podstawowe zasady współżycia w społeczności, ale też tworzą atmosferę strachu i przyzwolenia na agresję.

Zamiast minimalizować problem słowami 'wątpię aby mówił to na poważnie xd', administracja powinna natychmiast zareagować i zająć stanowisko, które jasno potępi takie zachowanie. Jeśli administratorzy nie ponoszą żadnych konsekwencji za groźby wobec graczy, to co to mówi o wartościach, jakimi kieruje się ta społeczność?

Oczekuję, że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan. W imię uczciwości i szacunku dla wszystkich graczy powinny zostać wyciągnięte konsekwencje. Tolerancja dla przemocy – nawet słownej – to cicha zgoda na jej dalsze występowanie. Pozdrawiam

RE: Grozby karalne - h3zquu - 06-17-2025

oburzenie moja wiadomoscia przez was jest dla mnie niezrozumiale, bo nie potraficie poprawnie zinterpretowac wiadomosci, co niestety widac u wiekszosci osob. grozba uznalbym jakbym napisal ze MOGE CI DAC (ale i tego nawet nie uznalbym, bo co, jak napisze ze bym cie sciskal do smierci to tez uznasz za grozby? bezsens), a napisalem MOGLBYM. taka manipulacja wiadomosciami jest czestym przykladem jak ludzie potrafia dojsc po trupach do celu. uwazam, ze nie zlamalem zadnej reguly z regulaminu jako osoba nadzorujaca na serwerze, a o dawaniu przykladu to wy lepiej nie piszcie, bo jeden i drugi mial dniowe bany za toksycznosc i obraze administracji.

ode mnie pozdrowienia i taka uwaga - jak sobie poscielicie tak sie wyspicie, a ze nadmiernie wyzywaliscie mnie i administracje (+ dzisiaj probowaliscie mnie sprowokowac) to dlaczego mialbym byc dla toksycznych graczy mily?

pozdrawiam, ~h3zquu.

(06-17-2025, 20:09)MikiXu1 napisał(a): to jak ja napisze ze moge ci wyruchac ale matke irl to tez by nie bylo nic zlego ? zle by bylo dopiearo wtedy jakbym napisal ze moge ci ja wyruchac ?
uzywasz brzydkiego slownictwa, a mi wypominasz taki tekst? zabawne, dostales warna 10% za brzydkie slownictwo, podtrzymuje swoje slowa i nie uwazam takie wyrazenie za odpowiednie, ani grozbe karalna bo jest to zwykla obraza.

przepraszam przegialem , chcialbym dojsc do konkluzij w koncu podyskutujmy

RE: Grozby karalne - Szachmatezziakuu - 06-17-2025

jak gracz sobie tak za żartuje to odrazu na mute leci taka administracja XDDDDDDDDDDDD

(06-17-2025, 20:20)Szachmatezziakuu napisał(a): jak gracz sobie tak za żartuje to odrazu na mute leci taka administracja XDDDDDDDDDDDD
ciebie ten watek nie dotyczy tak samo jak granie bo masz perma wiec po co ten niepotrzebny komentarz? nie dalem jeszcze nikomu wyciszenia za to w zartobliwy sposob do mnie np. napisal ze chce mi dac po twarzy, tylko grzecznie osobe upomnialem zeby jednak zejsc z tematu. a no tak, zapomnialem ze szach jest tak nieskazitelny ze wcale nie mial 100 mulciakow i wcale na zadnym nie cheatowal, wcaaale.

wracajac do twojej odpowiedzi mikixu to chcesz merytorycznie dojsc do porozumienia a uzywasz brzydkiego slownictwa to w taki sposob jest dla mnie dalsza rozmowa bez sensu, bo pokazuje zadnej zmiany i ze dalej w toksyczny sposob probujesz wymusic na sobie racje. a kazda osoba ktora napisze to samo ze cos zlego napisalem to serio, nauczcie sie intepretowac poprawnie wiadomosci, to nie boli.

Oczekuje chociazby przeprosin , jestem osoba ktorej takie zarty nie smiesza i wzialem wszystko do siebie