![]() |
Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116) +--- Dział: SkyBlock 2.0 (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=193) +---- Dział: Propozycje (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=195) +---- Wątek: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. (/showthread.php?tid=47310) |
Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Zabijaka - 01-22-2022 Proponuje dodać do skupu następujące rzeczy: Iskrzyłuda (sea pickle) - 0,20$ za sztukę. netherytu, ponieważ mało kto to skupuje. Zgliszcza albo sztabkę, cena do uzgodnienia. netherracku, jeśli sztabki są dodane to też to powinno być dodane jak z gliną, cena do uzgodnienia. Sklep: Nie wiem coś ktoś może coś zaproponuje. Drop z mobów: Dodanie z powrotem lian wodnych do zombi. Usunięcie dropu łuków ze szkieletów. Szkieletów nie da się bić, bo szybko się skrzynki zapychają łukami, a z nich i tak nic dobrego nie leci, żeby ich bicie utrudniać. Zmniejszenie dropu nasion melonów i dyni z mobów. Jeśli Iskrzyłuda (sea pickle) nie zostaną dodane to też można by było zmniejszyć ich drop. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - PaulinkaLove - 01-22-2022 Jestem jak najbardziej za. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - h3zquu - 01-22-2022 - netheryt - jestem za, ale trzeba pamiętać o tym, z czego drop, ile trzeba i jak go wydobyć. - iskrzyudła - za, ale nie jakaś duża cena... - netherrack - mam mieszane uczucia do tego, nie za bardzo mi się to widzi... drop: - lilie wodne - do przemyślenia... - łuki - jestem absolutnym przeciwnikiem tego. łuki są w normalnym dropie ze szkieletów, na singleplayer też ich dropi dużo. jedynie co, to proponowałbym zwiększenie limitów lejków do 70/80, ale łuków nie ma co usuwać, a gdyby jednak to weszło, z automatu proponuję zmniejszenie ceny kości na skupie, coś za coś. ja rozumiem frustrację innych tylko dlatego, że są łuki. - nasiona (dynia/arbuz) - jestem poniekąd za. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Zabijaka - 01-22-2022 (01-22-2022, 13:48)h3zquu napisał(a): - netheryt - jestem za, ale trzeba pamiętać o tym, z czego drop, ile trzeba i jak go wydobyć. No to jestem za tym, żeby zmniejszyć cenę kości do 6.40$. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - DzikiZyczu2 - 01-22-2022 (01-22-2022, 13:48)h3zquu napisał(a): - netheryt - jestem za, ale trzeba pamiętać o tym, z czego drop, ile trzeba i jak go wydobyć. Niech te kości sobie będą po 6.40 nawet i mniej, machnięcie 3 razy mieczem i posiadanie 6 łuków jest naprawdę irytujące, a porównywanie do s1 jest zupełnie nietrafne moim zdaniem gdyż tam praktycznie nikt nie bił mobow drop był od samego upadku moba i łuki wgl nie leciały ![]() Co do skupu zdecydowanie na tak dodał bym piasek dusz oraz "iskrzydule" bo sporo tego leci. Zarówno zdecydowanie zmniejszył bym drop nasion dyni i arbuza leci tego ogrom. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Mafinowaa - 01-23-2022 Jestem jak najbardziej za, ale co do netherracku się nie zgadzam, ponieważ z pigów leci dużo itemów i jest z nich niezły zarobek (niech będzie te lekkie "utrudnienie" i wystarczy go przetopić na sztabki". Ze szkieletami to prawda, dodatkowo uważam, że za mało z nich itemów leci tak samo z pająków. Według mnie nie opłaca się teraz ich w ogóle bić. Porównując je z innymi spawnerami przykładowo creeperami czy zombie jest mocna różnica. Nie mówię by to były jakieś itemy zarobkowe, ale jakieś bloki typowo pod wygląd. (01-23-2022, 14:20)Mafinowaa napisał(a): Jestem jak najbardziej za, ale co do netherracku się nie zgadzam, ponieważ z pigów leci dużo itemów i jest z nich niezły zarobek (niech będzie te lekkie "utrudnienie" i wystarczy go przetopić na sztabki". Ze szkieletami to prawda, dodatkowo uważam, że za mało z nich itemów leci tak samo z pająków. Według mnie nie opłaca się teraz ich w ogóle bić. Porównując je z innymi spawnerami przykładowo creeperami czy zombie jest mocna różnica. Nie mówię by to były jakieś itemy zarobkowe, ale jakieś bloki typowo pod wygląd. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Mafinowaa - 01-24-2022 (01-22-2022, 13:48)h3zquu napisał(a): - netheryt - jestem za, ale trzeba pamiętać o tym, z czego drop, ile trzeba i jak go wydobyć.No błagam Cię, nie porównuj s1 do aktualnego skyblocka... Gdzie tam się nie biło mobów tylko drop był z samego upadku. Tutaj trzeba bić moby, tym bardziej jak masz grabież 3, to pomyśl ile tych łuków leci, a sam drop ze szkieleta nie jest jakoś wielce obiecujący. Tak samo jak już wspomniałeś o starym skyblocku, to tam miało się ogromne sortownie, więc nikt nie marudził ![]() //poprawiam, w złym miejscu był tekst (wchodził w cytat) ~hesk. RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Cichusek - 01-25-2022 iskrzyluda (sea pickle) - ciezko cos takiego dodac do skupu ze wzgledu na jego cene i latwosc uprawy. istnieja bardzo proste farmy iskrzylud dzieki ktorym zawsze z 1 maczki kostnej mozna uzyskac 4 szt iskrzyludy. na podstawie ceny kosci w skupie (0.15$/szt) mozna poniekad ustalic cene iskrzyludy. z 1 kosci dostajemy 3 maczki kostnej, wiec dzieki tej maczce mozemy wyprodukowac dokladnie 12 iskrzylud, czyli aby wartosc iskrzyludy w skupie byla podobna co do wartosci kosci, to iskrzyluda powinna byc skupowana po 0.15/12$ czyli okolo 0.01$/szt. mozna oczywiscie podniesc lekko cene iskrzyludy w porownaniu do kosci, bo jednak trzeba sie troche napracowac aby je wyprodukowac, ale przy tak niskiej kwocie byloby to smieszne. natomiast jesli cena skupu iskrzyludy bylaby powiedzmy 0.1$, to skupowanie kosci staloby sie bezuzyteczne, bo zamiast sprzedawac jedna kosc za 0.15$ moglibysmy z niej wyprodukowac iskrzyludy warte 1.2$. wiec no, chyba odpada dodanie iskrzylud do skupu.. netheryt (rozumiem, ze chodzi o sztabke?) - moge dodac, tylko z jaka cena? nie wiem ile ich posiadacie i nie chce aby zbyt wysoka cena nie namieszala w ekonomii serwera. netherrack - moge zaproponowac 0.2$/szt w skupie, tak jak gleba dusz, bo drop jest podobny. a czy przypadkiem nie chodzilo ci tu o blok netherowych cegiel? bo porownales gline-sztabki i sztabki-netherrack no to teraz drop: iskrzyluda - usunalem je z posucha ![]() lilia wodna - dodalem lilie do zwyklych zombie, ale z mniejsza szansa na drop niz u utopcow. luki - w aktualnym pluginie nie moge usunac oryginalnego dropu, ale moge dodac jakies nowosci skoro drop ze szkieletow jest nudny. nasiona dyni i arbuza - usunalem drop z zombie i z pajaka (zostaly tylko w zwierzetach). RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Cabot696 - 01-25-2022 Proponuje zrobić coś z Endowym słupkiem też zbieramy go bardzo dużo a potem zapycha skrzynie RE: Propozycja, skup, sklep i drop z mobów. - Zabijaka - 01-25-2022 Z tym netherrack chodziło mi o niego, bo kulkę gliny przetapiasz masz cegłę, a netherrack masz cegłę netherową. /nieważne niech nie zostaną dodane, jak mają zapychać miejsce w skupie Co do ceny sztabki netherowej to myślę że 150-200$ styknię. Najlepiej nieh @h3zquu się o tym wypowie. |