Coś nowego (chyba) - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116) +--- Dział: Classic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=92) +---- Dział: Propozycje (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=104) +---- Wątek: Coś nowego (chyba) (/showthread.php?tid=44582) |
Coś nowego (chyba) - xLucky - 09-17-2020 Cześć, mam pytanie które mogłoby wpłynąć na loganie, krótko mówiąc proponuje zrobić tak żeby jak się wyjdzie z serwera zostawało się w tym samym miejscu gdzie się wyszło, wtedy gdy ktoś się wyloguje wystarczy poczekać aż się znów zaloguje a wtedy dobić, proponuje dodać tabliczke czy coś na której by pisało, że gdy masz lagi nie wchodz na pvp bo możesz stracić itemki lub coś w tym stylu, czekam na odpowiedź RE: Coś nowego (chyba) - zuk - 09-17-2020 (09-17-2020, 15:18)xLucky napisał(a): Cześć, mam pytanie które mogłoby wpłynąć na loganie, krótko mówiąc proponuje zrobić tak żeby jak się wyjdzie z serwera zostawało się w tym samym miejscu gdzie się wyszło, wtedy gdy ktoś się wyloguje wystarczy poczekać aż się znów zaloguje a wtedy dobić, proponuje dodać tabliczke czy coś na której by pisało, że gdy masz lagi nie wchodz na pvp bo możesz stracić itemki lub coś w tym stylu, czekam na odpowiedź lepszy by byl system jak w wymienirkach log=tracisz itemki, tabliczka tez by sie przydala RE: Coś nowego (chyba) - xLucky - 09-17-2020 (09-17-2020, 15:22)zukuu napisał(a):(09-17-2020, 15:18)xLucky napisał(a): Cześć, mam pytanie które mogłoby wpłynąć na loganie, krótko mówiąc proponuje zrobić tak żeby jak się wyjdzie z serwera zostawało się w tym samym miejscu gdzie się wyszło, wtedy gdy ktoś się wyloguje wystarczy poczekać aż się znów zaloguje a wtedy dobić, proponuje dodać tabliczke czy coś na której by pisało, że gdy masz lagi nie wchodz na pvp bo możesz stracić itemki lub coś w tym stylu, czekam na odpowiedź Wiem, było wiele wątków na ten temat ale Cichusek nie dodal ze względu na niektóre osoby które mogą zginąć na lagu albo wywali ich z serwera za lagi. RE: Coś nowego (chyba) - xLucky - 09-18-2020 Odświeżam. RE: Coś nowego (chyba) - h3zquu - 09-19-2020 Tabliczka - to normalne, że jak masz lagi to wchodzisz na własne ryzyko. Tabliczka moim zdaniem nie jest potrzebna. Co do logania - jest z tym mały problem, bo nie wiem czy da się to ustawić na konkretne miejsce, czy to nie musiałoby być ustawione wszędzie, że np. na surowcowej wyjdziesz - pojawiasz się tam. Wtedy inni zaczną budować na działkach i surowcowej przeróżne zabijarki tam, gdzie inni się ponownie logują, ale nie jestem do końca tego pewny (albo zabiją cię moby przypadkowo na działce/surowcowej/netherze). Dodatkowo: komuś się VIP skończy, zaloguje się w Netherze i będzie tam siedział ;p RE: Coś nowego (chyba) - xLucky - 09-19-2020 (09-19-2020, 12:12)h3zquu napisał(a): Tabliczka - to normalne, że jak masz lagi to wchodzisz na własne ryzyko. Tabliczka moim zdaniem nie jest potrzebna.Jak zabija Cię moby gdzieś to odrodzisz się na spawnie, można ustawić spawnpoint'a. Jak zaloguje się w netherze i komuś się VIP skończy to można użyć komendy /spawn, /działki, /sklep itp. RE: Coś nowego (chyba) - xLucky - 09-22-2020 Odświeżam. RE: Coś nowego (chyba) - Cichusek - 09-24-2020 wybacz, ze dopiero teraz pisze, ale wczesniej nie mialem czasu sprawdzic, czy tak sie da zrobic. napisalem plugin, podobny do twojego pomyslu. dziala w ten sposob, ze jak ktos wyloguje sie tak jak dotychczas gdzies na spawnie, na mapie surowcowej czy w netherze, to przeteleportuje go na spawn podczas nastepnego wejscia na serwer. natomiast, jezeli gracz wyloguje sie bedac na arenie pvp, to gdy znowu sprobuje wejsc na serwer, pojawi sie dokladnie w tym samym miejscu z ktorego uciekl. jedynie po zrestartowaniu serwera gracz odrodzi sie z powrotem na spawnie. oprocz tego na arenie pvp sa 2 wyjscia, jezeli w ich poblizu bedzie stal gracz podczas wylogowania sie, to odrodzi sie przy wyjsciu (juz poza regionem do walk). |