Mobgrindery Zwiększyć Spawn - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116) +--- Dział: Classic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=92) +---- Dział: Propozycje (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=104) +---- Wątek: Mobgrindery Zwiększyć Spawn (/showthread.php?tid=42251) |
Mobgrindery Zwiększyć Spawn - SniperAK_Games - 03-06-2020 Witam długo mnie nie było, ale za to pewnego dnia usłyszałem od znajomego określenie że reakcja mechaniczna jest wolniejsza od impolsowej. I teraz przyszła mi myśl co by było gdyby w Mobgrinderach ograniczyć Mechanizmy i dać coś w stylu impulsu/sygnału co trwa 0.5 - 1 sek i znika ale dalej zasila Mobgrinder. To wywaliłem ze starego Mobgrindera wszystkie ruchome rzeczy pistony itp. ( a było 6 pięter !!!! spadki fps do 60-80) który był dostępny free, a na ten nowy (co ma teraz 20 Pieter ma spadki Fps do 40fps max) a co zmieniłem, dałem dyspensery z małym ogranicznikem czasowym i czanków tak aby było ich 6 ok na czank. Mobgrinder Działa już 16 godz i ani razu nic nie znikło !!!! , ani sie nie zacieło !!!!! nie tak jak kiedyś że trzeba było szukać i naprawiać. I teraz kieruje prośbę o przeanalizowanie tych danych bo jakby sie okazało że to działa a działa bym chociaż prosił o zwiększenie respawnu mobów w głąb działki jak i pozostawienie tego co jest teraz. Cichy nie wiem ile będę musiał wymyślać co rusz inne mechanizmy aby zwiększyć wydajność, ale to co jest teraz i działa bez zarzutu to chyba ostatnia rzecz na jakom ta wersja gry pozwala. Dlatego rozważ to i przeanalizuj te dane Prosze. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - Frisk - 03-06-2020 moze jestem glupi ale nie rozumiem o co chodzi RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - SniperAK_Games - 03-06-2020 Wytłumacz na szybko jest mała walka co do Mobgrinderów automatycznych Które generowały lagi przez mechanizmy, dlatego od długiego czasu staram sie rozwiązać ten problem aby mechanizmy generowały najmniejszy spadek wydajności i moge przyznać że sie udało. A tak przy okazji właśnie wykryłem 1 zacięcie sie mechanizmu które samo sie zrestartowało ( Moim zdaniem to i tak rekord jeśli chodzi o czas do 1 zacięcia sie mechanizmu, a częściej auto farmy miewają błędy ) czyli mechanizm znów działa. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - beniutki - 03-06-2020 jestem przeciw jest dobrze bez mobgrinderów automatycznych nikomu są niepotrzebne. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - h3zquu - 03-06-2020 Według mnie powinno ci starczyć to, że mobgrinder w ogóle działa. Resp mobów jest dobry, nie ma co go zmieniać bo potem inni się będą skarżyć na dużą ilość potworów na działkach. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - beniutki - 03-06-2020 (03-06-2020, 17:54)@hezqu napisał(a): Według mnie powinno ci starczyć to, że mobgrinder w ogóle działa. Resp mobów jest dobry, nie ma co go zmieniać bo potem inni się będą skarżyć na dużą ilość potworów na działkach. przecież on ten wątek stworzył nie zmyslą o innych graczach tylko o swoim zakichanym mb i swoich potrzebach a twoje potrzeby nieobchodzą nikogo. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - Cichusek - 03-06-2020 (03-06-2020, 18:36)beniutki napisał(a):(03-06-2020, 17:54)@hezqu napisał(a): Według mnie powinno ci starczyć to, że mobgrinder w ogóle działa. Resp mobów jest dobry, nie ma co go zmieniać bo potem inni się będą skarżyć na dużą ilość potworów na działkach. kiedys na serwerze ustawilem, ze potwory na dzialkach moga spawnowac sie na wysokosci do 20 czy 30 blokow liczac od poziomu sciezki (pisalem o tym z pol roku temu), wiec powyzej tego poziomu nic sie nie powinno pojawic chyba, ze cos sie zepsulo. idac tym rozumowaniem, nie wiem po co zbudowales tak wysoki mobgrinder. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - SniperAK_Games - 03-07-2020 (03-06-2020, 19:26)Cichusek napisał(a): kiedys na serwerze ustawilem, ze potwory na dzialkach moga spawnowac sie na wysokosci do 20 czy 30 blokow liczac od poziomu sciezki (pisalem o tym z pol roku temu), wiec powyzej tego poziomu nic sie nie powinno pojawic chyba, ze cos sie zepsulo. Jeśli chodzi o wybudowanie do 20 pieter nie jest sporo porównując do tego co było kiedyś a było 110 z tego co pamiętam, Więc różnica jest. Ale głównie chodziło o przetestowanie czy ta teoria me ręce i nogi, i z tego co widać ma bo liczby nie kłamią. A pytałem i zapraszałem ludzi co nawet nie znam i sie pytałem i w 80% ok mówiła że nawet tego nie odczuwa. Ja proszę o 1 aby moby respiły się od tych 75 do 0 a nie jak jest teraz 65-75 tylko tyle. RE: Mobgrindery Zwiększyć Spawn - Cichusek - 03-07-2020 (03-07-2020, 01:06)SniperAK17 napisał(a):(03-06-2020, 19:26)Cichusek napisał(a): kiedys na serwerze ustawilem, ze potwory na dzialkach moga spawnowac sie na wysokosci do 20 czy 30 blokow liczac od poziomu sciezki (pisalem o tym z pol roku temu), wiec powyzej tego poziomu nic sie nie powinno pojawic chyba, ze cos sie zepsulo. nie. |