Propka - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116) +--- Dział: Classic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=92) +---- Dział: Propozycje (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=104) +---- Wątek: Propka (/showthread.php?tid=35144) |
Propka - Dj_BetonIsBack - 03-14-2018 Witam, nie będę się rozwodził dlatego przejdę od razu do mojej propozycji, zaczynając od krótkiej informacji: Osobiście uważam że gracze, którzy grają aktywnie na serwerze ten 1 miesiąc maksymalnie, są w stanie zdobyć to 1KK (zaczynając od zera), po czym się zaczynają nudzić; Moją propozycją jest by dodać coś dla graczy, którzy mają ten majątek, lecz jest pustka, z brakiem pomysłu, na jego zagospodarowanie. Pomysłem jest, by dodać nowy świat dla działek, na którym by nie było "centrum " - tzn. kolejnego teleportu ze spawnu na taki świat; tak byśmy byli w stanie uniknąć walk o "dobre " działki. Komendy dla tego typu działek by były takie same jak dla obecnych, lecz inaczej zapisane i działające tylko dla nowego świata działek. Czym te działki by się różniły się od normalnych? Większe działki, które by się wiązały z kosztem takiej działki. np. 40 x 40 z kosztem 1,5KK? Drugą moją propozycją, niemającą nic wspólnego z pierwszą częścią jest dodanie nowej wyjątkowej rzeczy. (np. Kuli/ Bloczku Slime) Poprzez zablokowanie respawnu slime. ------------------------------------------------------- Czyli w skrócie: - Nowe działki (pozostawiając aktualne bez zmian) za $ dla graczy, którzy już się "nudzą ", - Nowy unikatowy przedmiot. RE: Propka - Crave - 03-14-2018 Nie... RE: Propka - _xSiwYx_ - 03-14-2018 Na nie :p RE: Propka - Iam - 03-14-2018 (03-14-2018, 21:32)xLvkasz napisał(a): Nie... (03-14-2018, 21:38)KS_xD napisał(a): Na nie :p A dlaczego nie? Ja też jestem raczej na nie, ale mam ARGUMENTY, których u cytowanych kolegów brakuje. Argument dot. działek: kolejny świat mocniej obciąży serwer, będzie mniej slotów i większa presja na i tak już p2w VIPa, więc odpada. Argument dot. rzadkich itków: Na pewno to szlamy nie będą, gdyż *edycja: nie doczytałem wcześniej* już wiele osób ma szlamy, więc z pospolitego przedmiotu byłby to nagle towar prestiżowy. Z resztą, gdyby nie zablokowano spawnowania się slime'ów, im więcej osób by miało ten rzadki przedmiot tym wartość by systematycznie spadała, aż w końcu (jak z krową grzybową na prisonie) by były powszechne i pospolite. Specyficznym itemkiem byłby kamień kresu do tego. Za cenę między $1M a $2M (oby $2M), gdyż End jest wyłączony, a Kamień Kresu tylko na wyłączność z poprzednich lat (/prezent). I to są argumenty na nie, a nie jakieś tradycyjne i nic nie warte puste posty z dwoma słowami: na nie Propka - Boczek - 03-14-2018 A ja jestem za. RE: Propka - Dj_BetonIsBack - 03-14-2018 Uważasz, że działek by było tak dużo za cenę 1KK+, że aż tak mocno by przeciążyły? Osobiście uważam, że to nie jest tak słaby pomysł, patrząc z perspektywy osoby, której zostało głównie wzbogacanie się w $, którego i tak nie ma gdzie wydać. RE: Propka - Cichusek - 03-14-2018 (03-14-2018, 22:08)Dj_BetonIsBack napisał(a): Uważasz że działek by było tak dużo za cenę 1KK+, że aż tak mocno by przeciążyły? nie chodzi o wielkosc dzialek, tylko o to, ze na serwerze bedzie uruchomiona kolejna mapa. w dodatku aby uruchomic osobne dzialki trzeba zduplikowac caly plugin na dzialki, ktory jest dosyc spory i tez bedzie dodatkowo obciazal serwer. ogolnie jestem na nie, rowniez jesli chodzi o unikalne przedmioty. RE: Propka - Tata - 03-14-2018 Za, Trzeba cos dla takich graczy zrobić bo zaczną odchodzić lub dawać innym hajs i każdy będzie bogaty i miał wszystko... To juz end dodaj który za 5kk zostaję odblokowany dla gracza który kupi. I smok raz na miesiąc.. RE: Propka - Crave - 03-15-2018 (03-14-2018, 22:36)Duuuuży napisał(a): Za, Jesteś chamski... Twierdzisz, że jak ktoś jest bogaty to nie może chociaż trochę przelać pieniędzy komuś kto tego potrzebuje? RE: Propka - Tata - 03-15-2018 (03-15-2018, 07:28)xLvkasz napisał(a):(03-14-2018, 22:36)Duuuuży napisał(a): Za, Nie umiesz czytać? Twierdze ze jesli ktos ma duzo kasy i nie bedzie mial co z nia robic to bedzie tak: a) wydawał na cenne przedmioty i je zbierał b) Dawał innym wiec kazdy bedzie sie bogacil i bedzie latwiej gra straci sens itd itd I poprostu bedzie tak ze juz wiekszosc nie bedzie miala co za to kupowac jedynie bloki by je zbierac. |