![]() |
po co ja to robię? (Mapa pvp) - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Nasze serwery: (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=116) +--- Dział: PvP z Pistoletami (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=94) +---- Dział: Ogólne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=111) +---- Wątek: po co ja to robię? (Mapa pvp) (/showthread.php?tid=32562) |
RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - JTdiro - 11-16-2017 Możesz chociaż powiedzieć, czemu cię nie przekonuje? RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - Cichusek - 11-16-2017 jest dosyc mala, ale wyglada ciekawie. domki przypominaja mi zminaturyzowana wersje tych z aktualnej areny. podoba mi sie wodospad. jednak nie bardzo chce usuwac aktualna mape, a ta dosyc mocno rozni sie od obecnej, w dodatku jakbym ja dokleil to tak duza nie bylaby potrzebna. widze 3 rozwiazania (chyba, ze ktos ma jakis inny pomysl): 1. nie wprowadzanie jej (jest dosyc mala i ma malo punktow do wylogowania sie) 2. usuniecie fragmentu aktualnej areny i zastopienie go ta arena, ale tak aby pasowal, tutaj czesc gor wrasta w sciany, wiec trzeba bedzie je przerobic. pisze o zastopieniu kawalka mapy, bo aktualna arena jest juz wystarczajaco duza. 3. wprowadzenie jej jako arena nr 2, ale przez to ze jest taka mala, to z mala iloscia teleportow (3-4 raczej starcza). nie bardzo wiem gdzie na nowym spawnie znalazloby sie na to miejsce i chyba trzeba bedzie tez troche przerobic ta mape, bo za duzo tutaj zroznicowanego terenu i ciezko sie bedzie strzelalo z kazdej broni zwazywszy na to, ze co krok trzeba skakac. RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - Crave - 11-16-2017 (11-16-2017, 21:13)Cichusek napisał(a): jest dosyc mala, ale wyglada ciekawie. Raczej 3 RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - Oskier - 11-16-2017 nie przekonuje mnie przez teren ja rozumiem ze wyglada ladniej i naturalniej jesli sa gory/pagorki ale w przypadku pvp jest to strasznie meczace nie widze tam nigdzie wiekszej plaskiej przestrzeni gdze daloby sie normalnie powalczyc bez skakania RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - JTdiro - 11-16-2017 (11-16-2017, 21:13)Cichusek napisał(a): jest dosyc mala, ale wyglada ciekawie. Jeśli ją dołączysz do aktualnej mapy, będziesz musiał też zrobić jakieś góry i pagórki, bo to średnio będzie wyglądało. Ewentualnie mogę ją w sobotę (jutro nie mam czasu) powiększyć. Bezpiecznych miejsc jest chyba 6, więc na taką małą mapę wystarczy. RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - Croxx - 11-16-2017 opcja nr 1 lub 3 nie ma sensu powiększać bo teraz jest W MIARE dobrze rozmieszczona + przydałyby się pewne poprawki jako nową część obecnej mapy to tak średnio nie przyjmie sie to zawsze mozna usunac i zostawic tylko starą RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - Cichusek - 11-16-2017 (11-16-2017, 21:27)JTdiro napisał(a): Jeśli ją dołączysz do aktualnej mapy, będziesz musiał też zrobić jakieś góry i pagórki, bo to średnio będzie wyglądało. myslalem aby w miejscu domkow, gdzie znajduje sie teren wygladajacy jak wioska po prostu czesc usunac i wkleic w kat ta arene. twoja arena chyba od 4 stron ma na scianach gory, wiec czesc z nich bym usunal, aby tylko na scianach zostaly, a nie na srodku areny. jesli chodzi o ta mape, to tak jak pisalem ma za malo plaskich terenow i ciagle trzeba skakac. jak wrzuce ta mape w jakis jeden rog aktualnej areny, to po prostu bedzie tam inaczej, taka inna dzielnica. jendak mysle, ze przydaloby sie "splaszczyc" lekko ta mape, aby zostawic miejscami teren bez gor, a niektore gory skosic by mialo 2-3 kratki wysokosci, a nie tak jak teraz. RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - Mieczuu - 11-16-2017 Mysle ze mozna dodac jako opcja 3, jesli sie graczom nie bedzie podobac to poprostu sie usunie. RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - _CBS - 11-17-2017 Mapa mi się nie podoba.. (11-16-2017, 17:37)miecz19 napisał(a): Ostatnio jak budowalismy to nie bylo tego helikoptera, na plus. Budowałeś tę mapę, dziwne, żebyś nie był za jej dodaniem. (11-16-2017, 18:36)miecz19 napisał(a):(11-16-2017, 18:32)Tails napisał(a): Podejrzewam że zostanie ona wcielona do obecnej mapy. To źle podejrzewasz ![]() (11-16-2017, 21:13)Cichusek napisał(a): jest dosyc mala, ale wyglada ciekawie. 1. ++ 2. + 3. - Jak ktoś tam pisał, mapa jest zbyt nierówna. I jeszcze jedno: co wy macie do tych snajperów? Skoro nauczyli się strzelać i są w tym dobrzy to dlaczego tak na siłę chcecie ich wyeliminować? Włożyli w to dużo czasu i pracy, a Wy próbujecie usunąć grę snajperką. RE: po co ja to robię? (Mapa pvp) - MrWojteczek - 11-17-2017 Ja się zastanawiam nad 2 a 3. |