![]() |
ALFABET POKEMONÓW - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Inne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Off-topic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: ALFABET POKEMONÓW (/showthread.php?tid=3519) |
RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Viper - 08-22-2013 -|-() |\|!|=_ P!5|-| Tłumacz [ukryty napis] \/ To nie Pisz RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - mysio17_ - 08-22-2013 Nie wiem co to jest nawet. RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Viper - 08-22-2013 Tłumacza dodałem To jest poziom : o K**wa wiec nie tak łatwo ;D RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Viper - 08-22-2013 |\|() P\/-\[|=_! Tłumacz \/ No raczej! RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - GalAnonim - 08-22-2013 Często występuje także „spolszczenie” wyrazów pochodzących z języka angielskiego (np. angielski wyraz sweet, oznaczający słodki, używany w mowie pokemonowej jako bliżej niesprecyzowany znaczeniowo „słit”, w tym wypadku następuje swoisty paradoks – pokemony korzystają z polskiego znaku „ł”), bądź zamiana polskich dwuznaków takich jak: „sz”, „cz”, na ich fonetyczne odpowiedniki angielskie, mianowicie „sz” – „sh”, „cz” – „ch”; na przykład zamiast „będziesz” jest „bedziesh”. Ponadto prawie zawsze piszą „ku” lub „k” w krótszej, jednoliterowej formie „q”. Np. misiaczku – misiaczq; tak? – taq?. Nie przeszkadza im, że „q” w języku polskim wymawia się jako „kw”[1] (czyli, sQl to skwl, kotkQ to kotkw itd.) Często spotyka się takie wyrazy jak jush – już, choojnoshtsch – czujność, bosch(e) – Boże, „dżisas” – Jezu, tesh – też, „tb” – tobie, „cb” – ciebie, „sb” – sobie Jest możliwe, że pisownia taka maskuje nieznajomość ortografii, gdyż w powyższych przykładach zapis nastawiony na wymowę pozwala nie przejmować się, czy dany wyraz ma być napisany np. przez „ż”, czy „rz” bądź też „sz”. OjJ SłoŃko Bd SiĘ Dzi4Ło jÓtrO ;D KoChAm CiĘ;* BęDziEmY Mi4Ły raZem FotkeEmMmm!: :^::^:&::&;*;6 5E~!@!#..;D Ja Ci Nie PoPuSzczę ![]() SłońceE ;** Co mnie tak często |Ooolg|_ąol@szZ? Hmm.? xd Buzii ;** I pamiętaj, że koFFFcham bardzio! ![]() pIeKnIe mOjA KoChAnA BeZcEnNa p.n.c.z dObRzE BaFfI SiE BeZe mNiE FoCh cHeChE ZaRcIk 7Y FfIeSh cO 7o oNaCzA ChEcHcHe tRaGeDiA .aLe zDjEcIe jEsT SfFeTt :*:* xD ![]() SwwEucIk ProFFu$- eK !1 ![]() LoooFFcIaM JuStiiNK444 BaiBeRkkkaaaa xdd xd xd xDDDD RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Viper - 08-22-2013 Słabe bo nie na moim poziomie ;D RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - GalAnonim - 08-22-2013 Bo ty jesteś na stopnii "o k**wa* ![]() RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Porywacz - 08-22-2013 |<-|-() ()P/-\/\|()\/\//-\|_ _||=_/\|7Y|<¿ Tłumaczenie na dole \/ Kto opanował język? RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Viper - 08-22-2013 /\/()/\/\ RE: MüF!mY Pö PöKëMöWäÑeMü - Porywacz - 08-22-2013 Oto nasz alfabet: * *A * – „4”, „@”, „/\”, „/-\”, „F|” * *Ą * – „om”, „a”, rzadko „4,”, „@,”, „/\,”, „/-\,”, „F|,” * *B * – „8”, „|3”, „|8” * *C * – „©”, „<”, „[”, „(”, rzadziej „{” * *Ć * – „c'”, „©'”, „<'”, „['”, „('”, „{'”, „tś”, „ts'”, „*|*5'”, „^|^5'”, „*|*s'”, „^|^s'”, „t5'” * *D * – „|)”, „])”, „[)”, „o|” * *E * – „3”, „€”, „(=” * *Ę * – „E,”, „em”, „3,”, „€,” * *F * – „|=” * *G * – „G”, „6”, „(-”, * *H * – „|-|”, „[}{]”, „#”,„ff” * *I * – „l”, „1”, „!”, „|”, bądź jako spójnik: „&” (istnieje kilka wersji tej litery) * *J * – „_|”, „Y”, „`)” * *K * – „Q” „C”, „|<”, „|{” „]{”, „|c”, „ck”, „(|<”, „<|<”, „{|<”, „[|<”, „©|<”, „c|<” * *L * – „1” (proszę nie mylić z „1” oznaczającym „I”, ani z 1 oznaczającym !), „|_”, „][_” * *Ł * – zwykle nie występuje, ale w niektórych odmianach: „|/_”, „ó” lub „w” * *M * – „|\/|”, „/\/\”, „ ![]() * *N * – „|\|”, „/\/” * *Ń * – występuje niezwykle rzadko jako „|\'|” lub „/\'/” * *O * – „0” (słownie: zero), „()”, „([])” * *Ó * – nie występuje, a jeżeli już jest, to źle użyte lub zastąpione przez „oo” lub „(')” * *P * – „[]D”, „|D”, „|>”, „|O” * *R * – „®”, „|2”, „12” * *S * – „5”, „$”, „§” * *Ś * – „$”, „s'”, „5'”, „§'”, * *T * – „7”, „']['”, „^|^”, „+” * *U * – „OO”, „|_|” * *V * – „\/” * *W * – „\/\/”, „VV”, „|/\|”, „f”, „ff”, \\' (rodem z Wiadomości ) * *X * – „X”, „><”, „}{”, „)(” * *Y * – „Y”, „\,/” „'/” * *Z * – „2”, „7_” * *Ż * – „sh”, „2*”, „7*_”, „z*” * *Ź * – „2'”, „7'_”, „z'” * *! * – „1”, „i” , „uan” , „oneone”, „jeden”↑ ukryj |