Ach ten mój złomek - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Inne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Off-topic (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Ach ten mój złomek (/showthread.php?tid=10559) |
RE: Ach ten mój złomek - lee32147 - 09-04-2014 Na tym pójdzie Ci wszystko: http://ark.intel.com/pl/products/63696/Intel-Core-i7-3960X-Processor-Extreme-Edition-15M-Cache-up-to-3_90-GHz RE: Ach ten mój złomek - Porywacz - 09-04-2014 (09-04-2014, 18:30)Hayer napisał(a): "Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów"Strasznie ściemnia :p GTA IV ma słabą optymalizacje :E RE: Ach ten mój złomek - TurboSpencer96 - 09-04-2014 Ja gram bez optifine bo z nim mam lagi, dla porównania mam: Intel core i3 2,3 GHz 2 cores 8 GB ram DDR3 1 GB Nvidia GeForce 610M I gram w minecrafta na texture packu x512 co jest bardzo wymagające + wszystko na maxa, filtrowanie anizotropowe na 16, chunk rendering na 16 mipmap levels na 4 advanced opengl, gładkie oswietlenie, poprostu wszystko mam na maxa i mam średnio 30-40 fps Jak gram w gta 4 to na niskich detalach mam 15-30 FPS (gram na rozdzielczosci 1600x900, rozdzielczosc tez ma znaczenie) Spróbuj zagrać bez optifine, jak masz by Zyczu to zmień uzycie ramu z 1gb do 2, może pomoże. Spróbuj też oczyscic komputer z starych smieci, uzyj do tego odkurzacza albo CCleaner RE: Ach ten mój złomek - MrMcTurtle - 09-05-2014 Lee, ale nie kazdego stac na "Tytana" typu Najlepszy GeForce, intel i7 etc. tylko poto zeby zagrac w minecrafta... nawet u mnje taka karta troche kosztuje... //temat Proponuje ci oczyszcic dokladnie kumputer, zmniejszyc renderowanie w minecrafcie, wchodziles moze na jakies strony internrtowe? Wchodziles w reklamy? Albo na jakies strony po.rno, jesli tak to mozliwe ze zapycha ci komputer cos w stylku RolimoAd czyli "reklama", najlepiej zeskanuj porzadnie komputer jakims anty virusem, AVG lub avast bo sa darmowe, ja osobiscie polecam AVG jesli chodzi o darmowe bo Avast spowalnia laptopy po skanowaniu komputera wyczysc go, CCcleaner czy jakoss tak jest darmowy PS. Blagam cie... a na moim komputerze mam lagi w GTA SA... :p, klamczuch RE: Ach ten mój złomek - Hayer - 09-05-2014 Turtel, a wyłączyłeś frame limiter? Ja tak mam do 120-140, przewaznie mniej. Avast jest dobry i w moim odczuciu nie spowalnia. RE: Ach ten mój złomek - Frost - 09-05-2014 (09-04-2014, 18:30)Hayer napisał(a): "Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów" mi na 3gb ram gta 4 na niskich scinal XD RE: Ach ten mój złomek - Oneil - 09-05-2014 (09-04-2014, 18:30)Hayer napisał(a): "Dodam też,ze GTA 4 ciagnie mi na wysokich detalach bez lagów"Chcę tylko zwrócić uwagę, że ilość pamięci zainstalowanej w karcie graficznej ma się nijak do jej wydajności. (09-04-2014, 17:37)Minecraft4ever napisał(a): Elo Jeśli te ścięcia występują tylko podczas grania w minecrafta, to pierwsze, co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie ile mc ma przydzielonego RAMu (parametr Xmx). Sprawdź ten parametr i napisz, ile wynosi. RE: Ach ten mój złomek - FLP - 09-05-2014 Co do ramu do Minecrafta, to nie zawsze jest dobre wpisywanie jak największej wartości. Gdy Minecraft ma dużo pamięci to sam komputer słabo pracuje, ponieważ ma mało pamięci na inne czynności w tle. Oneil napisał(a):Chcę tylko zwrócić uwagę, że ilość pamięci zainstalowanej w karcie graficznej ma się nijak do jej wydajności.Racja, najbardziej chyba częstotliwość procesora graficznego. Hayer może mieć kartę "WOOW 1 GB SUUPER", ale to 1GB może być w GDDR3 i w dodatku jakaś słaba częstotliwość GPU RE: Ach ten mój złomek - Oneil - 09-05-2014 (09-05-2014, 15:20)FLPlayGamesAgain napisał(a): Co do ramu do Minecrafta, to nie zawsze jest dobre wpisywanie jak największej wartości.Nie twierdzę, żeby wpisać jak największą. Tylko podejrzewam, że może mieć przypisane za mało. RE: Ach ten mój złomek - Hayer - 09-09-2014 Dayuuum... To mam GeForce 710M 1 gb Dobra karta w sumie jak na laptopy takie średnie do gier. Po prostu chciałem zwrócić uwagę, że na jego sprzęcie to raczej nie ma "gta 4 na wysokich detalach bez lagów"... Chyba, że spadki do 15 fps'ów to nie lagi, to się zgodzę. |