Problem z Lauchere,m - Wersja do druku +- Forum | Sky-Land.pl | Sieć Serwerów Minecraft 1.8 - 1.20 (https://forum.sky-land.pl) +-- Dział: Inne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Minecraft - Ogólne (https://forum.sky-land.pl/forumdisplay.php?fid=137) +--- Wątek: Problem z Lauchere,m (/showthread.php?tid=7690) Strony:
1
2
|
Problem z Lauchere,m - Danajny - 04-25-2014 Hej. Mam problem z laucherem. Wszystko robię, klikam Graj i wyskakuje mi zakładka "Ups, crash " a w niej owa treść: ---- Minecraft Crash Report ---- // Ooh. Shiny. Time: 25.04.14 12:58 Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:252) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at ban.ag(SourceFile:340) at ban.f(SourceFile:713) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:252) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at ban.ag(SourceFile:340) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at ban.f(SourceFile:713) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.7.9 Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1 Java Version: 1.7.0_55, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode, sharing), Oracle Corporation Memory: 4727616 bytes (4 MB) / 26808320 bytes (25 MB) up to 518979584 bytes (494 MB) JVM Flags: 2 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx512M AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 Launched Version: 1.7.9 LWJGL: 2.9.1 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. GL Caps: Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched. Type: Client (map_client.txt) Resource Packs: [] Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) Vec3 Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used Anisotropic Filtering: Off (1) Jak to naprawić? PROSZĘ POMÓŻCIE!!! RE: Problem z Lauchere,m - Frost - 04-25-2014 zmien wersje minecrafta na 1.7.2 RE: Problem z Lauchere,m - Hayer - 04-25-2014 Błąd OpenGL. Spróbuj (pokombinuj) odinstalować wszystko i zainstalować (.minecraft) z pierwszą wersją 1.7.2, a jeżeli nie działa dalej to z pierwszą wersja 1.7.9. Jak dalej nie działa to sam nie wiem. 1.7.5? //Edit: Poszukaj odpowiedzi gdzieś indziej w Googlach? RE: Problem z Lauchere,m - FLP - 04-25-2014 (04-25-2014, 12:02)Danajny napisał(a): ...No OpenGL context found in the current thread... Pewnie coś z kartą graficzną, bo pisze że nie można znaleźć OpenGL. Może poszukaj sterowników? Działają ci inne gry? RE: Problem z Lauchere,m - Danajny - 04-25-2014 @up Żaden laucher mi nie działa. Szukałem nawet zyczu mi nie działa. Próbowałem na wersji 1.7.9 i 1.7.5 i nic... A to wszystko przez [KACZUSZKA] facecie co mi lapeq naprawiał -.- RE: Problem z Lauchere,m - Frost - 04-25-2014 zmien karte graficzna RE: Problem z Lauchere,m - lee32147 - 04-25-2014 Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej, zainstaluj najnowszą wersję javy i potem popróbuj. RE: Problem z Lauchere,m - stirante - 04-25-2014 Nowe wersje minecrafta używają nowszych funkcji OpenGL, więc w najgorszym przypadku będziesz musiał wymienić kartę graficzną na nową, ponieważ aktualna może nie obsługiwać tej wersji OpenGL. RE: Problem z Lauchere,m - FLP - 04-25-2014 Najprawdziwsza prawda, laptop mojego brata obsługuje 1.6, ale 1.7.x już nie. Nie musi to być już najczarniejszy scenariusz, może nie ma sterowników. Strona dla sterowników AMD: http://support.amd.com/en-us/download Strona dla Nvidii: http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl Wybierz model karty i spróbuj zainstalować sterownik, może pomoże. RE: Problem z Lauchere,m - TheGardenPL - 04-25-2014 (04-25-2014, 15:03)Frost napisał(a): zmien karte graficzna Jak piszesz zboczone teksty to nie każemy ci wymieniać mózgu. @Temat Jak już ściągniesz sterowniki dla swojej karty graficznej, wypróbuj kliknąć na ikonkę launchera > właściwości > uruchom w 256 kolorach |