Archiwum Shoutboxa

Ostatnia czytana | Odznacz wszystkie

np od brzegu wyspy u mnie chunki mają 11-16-16-7 co razem daje te 50 kratek i w druga strone mam 14-16-16-4 co tez daje 50 :p
jest 16 chunków na wyspie
sposób postawienia luckyblocka pokazuje 16 chunków, pewnie stąd wziąłeś te wnioski..
no na telefonie ciężko
rozrysuję grafikę jak wrócę z prqcy
pardon
Cichusek, dobrze liczysz, dobrze, że zaznaczyłeś to, że wyspa obejmuje 3x3 chunki + ten kawałek który obejnuje dodatkowe 7
Również jestem oburzona. Wydałam dużo pieniędzy na to by zarabiać na uprawach i nagle się okazuje, że jest o wiele mniejszy limit Smile Więc co tu robić, ciągle afczyć? Zawsze tak było i znowu jest, ehhh.
jak ci wyszlo, ze wyspa bedzie obejmowac 16 chunkow? jesli wyspa ma wymiar 50x50, a chunk 16x16, to 50/16 wynosi 3 z kawalkiem, czyli na jednym boku wyspy mieszcza sie 3 chunki i kawalek, wiec 3x3 to 9 chunkow + kawalek. Jesli dotychczas limit wynosil 70 pol uprawnych na chunk, to na wyspie mozna bylo postawic okolo 630-700 upraw (630 na 9 chunkach), a ja zwiekszylem to do 750
ale afk też niedobry.. i co tu robić..
cóż, wychodzi na to, że trzeba będzie dalej afczyć
zacznijmy od tego ze ten limit nie ma sensu
dobrze, ale limit powiniem zostać taki jaki był przed zmianą
skoro wyspa ma 50x50, a chunk 16x16 to zawsze będzie obejmować co najmniej 16 chunków
a z tego co sie orientuje, nie kazda wyspa jest polozna na podobnych chunkach
tyle, ze tym razem twoj sasiad nie moze ci zrobic na zlosc z uprawami, bo byly takie sytuacje ze ktos nie mogl posadzic sobie marchewek itp, bo sasiad se posadzil w tym miejscu
nie po to był podnoszony limit, by teraz go znów zmniejszać, prawda? moim zdaniem limit na wyspe jest rzeczywiście lepszym rozwiązaniem
przed ta zmianą mogłem zasadzić 1120 pól, a teraz 750
widocznie cichy zapomnial poinformowac
bo imho ok, zostało to zmienione z limitu na chunk - na wyspe