np od brzegu wyspy u mnie chunki mają 11-16-16-7 co razem daje te 50 kratek i w druga strone mam 14-16-16-4 co tez daje 50 :p
Archiwum Shoutboxa
sposób postawienia luckyblocka pokazuje 16 chunków, pewnie stąd wziąłeś te wnioski..
Cichusek, dobrze liczysz, dobrze, że zaznaczyłeś to, że wyspa obejmuje 3x3 chunki + ten kawałek który obejnuje dodatkowe 7
Również jestem oburzona. Wydałam dużo pieniędzy na to by zarabiać na uprawach i nagle się okazuje, że jest o wiele mniejszy limit Więc co tu robić, ciągle afczyć? Zawsze tak było i znowu jest, ehhh.
jak ci wyszlo, ze wyspa bedzie obejmowac 16 chunkow? jesli wyspa ma wymiar 50x50, a chunk 16x16, to 50/16 wynosi 3 z kawalkiem, czyli na jednym boku wyspy mieszcza sie 3 chunki i kawalek, wiec 3x3 to 9 chunkow + kawalek. Jesli dotychczas limit wynosil 70 pol uprawnych na chunk, to na wyspie mozna bylo postawic okolo 630-700 upraw (630 na 9 chunkach), a ja zwiekszylem to do 750
skoro wyspa ma 50x50, a chunk 16x16 to zawsze będzie obejmować co najmniej 16 chunków
tyle, ze tym razem twoj sasiad nie moze ci zrobic na zlosc z uprawami, bo byly takie sytuacje ze ktos nie mogl posadzic sobie marchewek itp, bo sasiad se posadzil w tym miejscu
nie po to był podnoszony limit, by teraz go znów zmniejszać, prawda? moim zdaniem limit na wyspe jest rzeczywiście lepszym rozwiązaniem