clock08-13-2017, 12:19
Post: #1
Witam,
mam problem dotyczący respu mobow na mojej wyspie, zanim zrobiłem sortownie potworów było w masowych ilościach, a teraz jest ich zaledwie pare. W tym samym czasie odwiedziłem innego gracza, aby zobaczyć czy tylko ja mam taki problem okazało się ze ten ów gracz ma ich strasznie dużo. Po czym na czacie spytałem się innych a oni odpisywali ze tez u nich słabo z mobami. O co chodzi?!
clock08-13-2017, 12:31
Post: #2
A masz bloczek spawnujacy gdzies na wyspie?

"Jak wam nie zależy, to mi tym bardziej nie zależy"~p. Ewa Diamond
clock08-13-2017, 12:40
Post: #3
(08-13-2017 12:31)HubPlayGames napisał(a):  A masz bloczek spawnujacy gdzies na wyspie?

Ten bloczek nie spawnuje moby tylko je teleportuje.
Moze tez to byc wina twojego grindera, ktory jest maly i slaby. Mozliwe jest tez swiatlo w grinderze. Zbuduj sobie rure 3x3 od grindera, na srodku jej postaw ten blok i wymierz 15 kratek od tego bloczku w kazda strone. Potem je polacz i wypelnij blokami i zrob sciany. I powinny ci sie moby respic. Najlepiej zrob z ciemnych desek. Aby ci taki grinderek dzialal dobrze musisz miec 10 pieter.

[Obrazek: 532525ff0cb78.png]
Banner created by: Wayneern
clock08-13-2017, 12:43
Post: #4
Nie ma żadnego bloczka spawnującego. Jest tylko bloczek teleportujący potwory.

Do rzeczy: Dlaczego masz na singleplayerze aż tyle mobów w mobgrinderze? Dlatego, że wszystko co się wokół Ciebie dzieje, dzieje się tylko wokół Ciebie. To znaczy, że wszystkie akcje typu resp mobów i tak dalej są koncentrowane w Twoim obszarze.
Dlaczego na multiplayerze mobgrindery są mniej wydajne? Dlatego, że wszystkie te akcje są dzielone pomiędzy graczy. Każda akcja jest dzielona między graczy po równo, więc jeśli jest 60 graczy na serwerze to każdemu przydziela 1 akcję na 60. Stąd złudne wrażenie rzadkiego respu mobów.

[Obrazek: 39c.gif]
clock08-13-2017, 13:01
Post: #5
mam ten blok
clock08-13-2017, 13:01
Post: #6
(08-13-2017 13:01)Allowed_Shot napisał(a):  mam ten blok

Zaraz sprawdze twoj grinder.

[Obrazek: 532525ff0cb78.png]
Banner created by: Wayneern
clock08-13-2017, 13:02
Post: #7
jego wymiary to 48x48x25 wiec nie jest maly M_A_T_I
clock08-13-2017, 13:05
Post: #8
mało mobów bo bloczek sciąga 30x30 a nie 48x48

[Obrazek: maxresdefault.jpg]
clock08-13-2017, 13:08
Post: #9
Obejrzalem twoj grinder i moim zdaniem on dobrze dziala.
Poprostu malo osob jest na wyspie i nie respi sie duza ilosc mobow. Dodatkowo one sie respia dalej niz 15 kratek od bloczku, bo masz grinder 48x48. Moby musza respic sie w obrebie 15 kratek od danego bloku, czyli grinder 31x31 (liczac ten bloczek).

[Obrazek: 532525ff0cb78.png]
Banner created by: Wayneern
clock08-13-2017, 13:14
Post: #10
ale zawsze jak byłem sam na wyspie i był 1 magiczny blok to było wysmienicie

dopiero jak przyszła załoga interwencyjna to zaczęło dzialac

i jak odeszła to już jest minimalny




Skocz do: